Budi dio naše mreže

Molitvena zajednica Srce Isusovo započinje novu devetnicu Gospi od zdravlja u koju poziva sve ljude dobre volje. Devetnica počinje u četvrtak, 12. studenog.

/ dt

Ususret blagdanu Gospe od zdravlja, počevši od četvrtka, 12. studenog 2020. godine, u 20 sati, članovi zajednice će uživo na Facebook stranici kroz devet dana moliti za sve bolesne, teško oboljele, financijski pogođene korona krizom, izložene raznim napadajima straha, ali i da se u konačnosti Božja volja provede u izazovnim nam vremenima, poručili su iz Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Žele udružiti srca i snage i moliti Majku Mariju da nam ojača vjeru i vodi nas k Izvoru vječnog iscjeljenja.

Podsjetimo, molitvena zajednica Srce Isusovo već je inicirala zajedništvo pod nazivom: “„Ujedinjeni u postu i molitvi”. Tada su istaknuli da se kao vjernici žele oduprijeti ovim neprilikama vjerom i nadom, te hrabro ući u nove izazove. Istaknuli su da je očito kako ova teška vremena traže još više duhovne snage. Cilj inicijative bio je kroz pet tjedana biti duhovno povezani u molitvi, a svaki petak u tom vremenu postiti o kruhu i vodi. “Tako se želimo posvetiti Gospodinu i moliti za nakane koje su nam najpotrebnije. Post, naime, kroti naše tijelo i sebičnu narav, uzdiže duh, a otvara naša srca za potrebe braće i sestara kraj nas. Smatramo da nam je to u ovom teškom vremenu najpotrebnije. Nakana nam je da zajednički otkrijemo ljekovitost drevne crkvene prakse – posta, i tako se obratimo od zloga, a usmjerimo na dobro”, istaknuli su tada iz Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Inače, blagdan Gospe od Zdravlja, kojoj su u krajevima negdašnje Mletačke Republike bile podignute brojne crkve, crkvice i kapele, povezan je s jednim događajem. 1630.g. na području Mletačke Republike harala je strašna kuga, koja je u samoj Veneciji pokosila 80 tisuća života i mletački se Senat tada obratio Gospi za pomoć. Učinjen je zavjet 21. studenog 1631. da će Gospi, ako prestane kuga, podići crkvu. Kuga je prestala, a zavjet je ispunjen. Podignuta je god. 1687. velebna crkva Madonna della salute, koju i danas svaki posjetitelj Venecije može posjetiti. Pobožnost prema Gospi od Zdravlja došla je iz Venecije i u naše južne krajeve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja