Budi dio naše mreže

Uz blagdan Gospe od Zdravlja kojeg slavimo 21. studenog, donosimo molitvu za zdravlje po zagovoru nebeske Majke.

/ im

Blagdan Gospe od Zdravlja, kojoj su u krajevima negdašnje Mletačke Republike bile podignute brojne crkve, crkvice i kapele, povezan je s jednim događajem. 1630.g. na području Mletačke Republike harala je strašna kuga, koja je u samoj Veneciji pokosila 80 tisuća života i mletački se Senat tada obratio Gospi za pomoć. Učinjen je zavjet 21. studenog 1631. da će Gospi, ako prestane kuga, podići crkvu. Kuga je prestala, a zavjet je ispunjen. Podignuta je god. 1687. velebna crkva Madonna della salute, koju i danas svaki posjetitelj Venecije može posjetiti. Pobožnost prema Gospi od Zdravlja došla je iz Venecije i u naše južne krajeve.

Ove molitve Gospi od Zdravlja, mogu se moliti u svako vrijeme, u crkvi ili kod kuće. Može se moliti po jedna nakon svake desetice svete Krunice. Također, mogu se moliti prije mise ili nakon mise, jedna ili više molitava, kao i uz molitvu adoracije, piše gospićko-senjska biskupija.hr

Preporuka je da se prema mogućnostima moli Krunica BDM ili Božjeg milosrđa te Lauretanske litanije uz posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu. Molitve su sastavljene u dogovoru s provincijalatom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu, koja tradicionalno njeguje ovu dragocjenu pobožnost štovanja Gospe od Zdravlja

Molitve Gospi od zdravlja

1.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Majka tvoga Sina i naša Majka Marija, najljubaznije pritječe u pomoć svojoj djeci koja su u nevoljama. Stoga se bolesni njoj utječu, nazivajući je „Zdravlje bolesnih“, kako bi, po njezinu zagovoru, opet primili zdravlje. Molimo te da nas po njezinu zagovoru oslobodiš od svake epidemiološke nevolje, kao i od svakog moralnog zastranjenja, te nas privedeš trajnom obraćenju. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

2.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Hvala ti što si nam Majku svoga Sina dao za zaštitnicu, jer bolesnima koji zazivaju njezinu zaštitu, sja kao znak ozdravljenja i višnje nade. U ovom času, svrni svoj pogled na naše molbe i Marijin moćni zagovor, te nam udijeli što te molimo. Posebno zaštiti sve oboljele kao i medicinsko osoblje koje im služi. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

3.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu. Po zdravlju posve se mijenja naše stanje: tlačenje se okreće u slobodu, neznanje u spoznaju istine, bolest u zdravlje, žalost u radost, smrt u život, robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te udijeli nam zdravlje i duše i tijela, da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazivati slavu. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

4.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Znamo da se savršeno i potpuno spasenje ne možemo postići na ovom svijetu: naš je život izložen boli, patnji i smrti. Tvoj lijek za naše zdravlje jest Isus Krist, koga si poslao k nama kao Spasitelja i Liječnika duše i tijela. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te da nas Kristove boli iscijele, da ozdravljeni prispijemo u nebesko slavlje. Zaštiti naš narod i sve narode od zaraze, ozdravi bolesne, zaštiti one koji im služe te nas sve prizovi k obraćenju. Daj da se ne oslanjamo samo na svoje snage i znanje, već prije svega da se pouzdamo u tvoju pomoć i veliko milosrđe, koje imaš prema nama. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

5.

Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, štujući Blaženu Djevicu Mariju, Gospu od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo. Tvoj Sin, Isus Krist, od proroka nazvan Sluga Gospodnji, ponio je naše bolesti, naše boli na sebe uzeo i njegove nas rane iscijeliše. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te primi nas duha ponizna i srca skrušena. Usliši što te molimo u ovom času: da se zaustavi svaka pošast zaraze od bilo koje bolesti, da bolesni ozdrave, da budu zaštićeni oni koji im služe, te svi zajedno da uđemo u milost obraćenja. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja