Budi dio naše mreže

Prikazanje Marijino izaziva nas da promišljamo o onome na što nas Bog priprema i podsjeća da vrijeme došašća iskoristimo na najbolji mogući način.

/ mdj

Prikazanje Marijino slavi se u Crkvi 21. studenoga, a jedan je od posljednjih blagdana prije početka došašća, prenosi Aleteia.

Iako se veza možda ne čini očitom, pisac iz 19. stoljeća Prosper Guéranger, promišljao je o Marijinom prikazanju kao pripremi za došašće.

Marija, odvedena u Hram kako bi se u poniznosti i ljubavi pripremila za svoje poslanje, bila je, kako kaže sveti Bernardin Sijenski, “sretan završetak svih iščekivanja i prošnji”; u njoj su, sve želje svetaca koji su joj prethodili našle svoj dovršetak i svoj rok.

Prikazanje Marijino

Guéranger se poziva na tradiciju da su Mariju Hramu prikazali njezini roditelji. Prema riječima vlč. Albana Butlera, to je bio običaj nekih židovskih roditelja u to vrijeme, “Religiozni roditelji nikada ne propuštaju pobožnom molitvom posvetiti svoju djecu božanskoj službi, i prije i nakon njihova rođenja.

Ovaj događaj bitno korespondira s adventom. Gleda na vlastitu Marijinu pripravu u Hramu kao na primjer za nas, da koristimo došašće kao vrijeme strpljivog čekanja i molitve.

Prikazanje Marijino izaziva nas da promišljamo o onome na što nas Bog priprema i podsjeća da vrijeme Došašća iskoristimo na najbolji mogući način.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja