Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevci-kapucini

Hrvatski kapucini objavili nesvakidašnji oglas za posao koji se može raditi po čitavom svijetu

Facebook stranica naših kapucina 'Duhovni poziv' objavila je vrlo neobičan oglas – možda je bolje reći 'natječaj' za 'duhovni poziv'; za buduće svećenike, redovnike i redovnice, uglavnom, kako su sami napisali: traži se radnik na neodređeno vrijeme, nije nužno radno iskustvo, natječaj vrijedi do svršetka svijeta, a u slučaju da taj posao nije baš za vas ponudili su i oglas za jedan drugi sezonski posao. Vrijedi ga svakako pogledati, možda se ipak negdje pronađete.

Sedam karakteristika koje treba imati muškarac pozvan u duhovni poziv

Svećenik/redovnik koji nije sretan kao svećenik/redovnik trebao bi se zabrinuti. Svećenik/redovnik je pozvan živjeti drugačije poslanje, poslanje dano od Boga. Svećenikova/redovnikova sreća nije poput sreće od ovoga svijeta. Njegova sreća ne proizlazi iz prolazne zabave, osobnih zadovoljstava i hirova. Ona ne proizlazi iz njega samoga. Svećenikova/redovnikova stvarna sreća proizlazi iz činjenja volje Božje, i osjećaja da ga Bog duboko ljubi.

Povijest spasenja u kratkim crtama iz Božje Riječi

"Preskupo nas je Bog platio da bi nas ostavio“, riječi su sv. Padra Pija koje nas podsjećaju na neizmjernu Božju ljubav prema svakome čovjeku. Bog nas je toliko ljubio da je samoga sebe dao za nas! Prikaz Božje ljubavi u povijesti spasenja donose franjevci kapucini!

Rasplesani kapucini šire radost na društvenim mrežama

Franjevci kapucini, fra Brandon Berg i fra Vince Carrasco iz Teksasa primili su se plesa tijekom karantene te odlučili razveseliti ljude i svoje vještine podijeliti na društvenim mrežama, a rezultat su mnoga nasmijana lica zbog čega je život u ovim vremenima barem malo radosniji.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja