Budi dio naše mreže

Preminulu braću, kao i sve one koji trenutno pate zbog pandemije preporučamo u molitve. 

/ ps

U obraćanju putem mjesečnika generalne uprave Reda franjevaca kapucina u Rimu “BICI”, generalni ministar fra Roberto Genuin poručio je kako je u posljednja tri mjeseca od koronavirusa preminulo 32 redovnika diljem svijeta.

“Najprije bih volio pozvati u sjećanje sve franjevce koji su iz prve ruke imali kontakt s novim virusom, a povrh svega odati počast svim onima koji su zbog toga završili svoj zemaljski put”, poručio je. “Bez namjere da nekoga zanemarimo, posebno suosjećamo s braćom u Quebecu koji su, kako vjerujem znate, imali osam smrtnih slučajeva u kratkom roku. Ovdje u kuriji ih preporučamo Gospodinu jedan po jedan”.

“Vjera u Krista održava našu nadu i živo zajedništvo s braćom koja počivaju u Kristovu miru. Ujedinjeni u razmjeni duhovnih darova, u slavlju euharistije i u svojim molitvama, sve pokojnike preporučamo milosrdnome Bogu”.

Ispod naslova “Franjevci kapucini pozvani u Očev dom uslijed pandemije COVID-19” objavljena su imena i fotografije preminule braće, od kojih je najviše – desetero – iz Italije. Fra Marcel Connault iz Francuske i fra Raymond Tremblay iz Kanade najstariji su na popisu – preminuli su u 99. godini života, dok je najmlađi fra Gianpietro Vigandel iz Italije koji je preminuo u 46. godini. Njihove su fotografije popraćene citatom iz Konstitucija reda (51,2) “Vjera u Krista održava našu nadu i živo zajedništvo s braćom koja počivaju u Kristovu miru. Ujedinjeni u razmjeni duhovnih darova, u slavlju euharistije i u svojim molitvama, sve pokojnike preporučamo milosrdnome Bogu”.

Fra Roberto je također naglasio kako je iz raznih dopisa diljem svijeta primijetio kreativnost braće u služenju i suočavanju s novim izazovima. “S iznimnom smo kreativnošću mnogi od nas uspjeli pokrenuti razne načine digitalne komunikacije koji su zasigurno doprli do mnogih i bili velika utjeha. Mogu se uistinu radovati u tome s vama i blagoslivljati vaš rad”, naglasio je generalni ministar.

“Ova će neobična vremena proći za sve. Ako smo bili uspješni u povjeravanju svojih života, put i dobra djela u Gospodinove providne ruke, bez iznimke ćemo pronaći neki neočekivani, povoljan rezultat. Ovo je moja želja za sve, a napose za one koji se i dalje nalaze usred oluje, koji u duhu nade iščekuju bolje dane te za sve one koji pate”, zaključio je fra Roberto.

Foto: BICI

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja