Budi dio naše mreže

Ključna riječ: europski-parlament

Institut Ordo Iuris postao meta napada velikih lobističkih organizacija

Prošlog je mjeseca Europskoj komisiji poslano pismo u kojem predstavnici velikih svjetskih lobista od EU povjerenika traže hitan sastanak kako bi se razgovaralo o aktivnostima poljskog Instituta Ordo Iuris, piše u priopćenju iz tog Instituta. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Europski parlament šteti ženama i nerođenoj djeci

Hod za život ove je godine održan u 11 hrvatskih gradova okupivši desetke i desetke tisuća hrvatskih građana oko znanstvene činjenice da život svakog čovjeka započinje začećem. Hodom se izražava podrška i ljubav prema nerođenom djetetu, njegovoj majci i ocu te zahtjeva da se u Republici Hrvatskoj postavi novi zakonski okvir koji će osigurati zakonsku zaštitu i majke i njezinog nerođenog djeteta.

Koji su razlozi nepotpune primjene hrvatskoga jezika u europskim institucijama?

U sljedećem devetom sazivu Europskog parlamenta neće biti osigurani uvjeti za cjelovitu prevoditeljsku uslugu na hrvatskom jeziku. Što priječi da hrvatski, kao jedan od 24 službena jezika Europske unije nema punu primjenu u europskim institucijama? - odgovor je tražen u emisiji Argumenti koja je emitirana 9. travnja u programu Hrvatskoga katoličkog radija. Emisiju je uredio i vodio Ivan Tašev, a sudjelovale su dr. Nada Babić, predavačica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Sanja Matešić iz Hrvatskoga društva konferencijskih prevoditelja, a Barbara Peranić, službenica za odnose s medijima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, ranije je odgovarala na upite.

Europski parlament - očevima pravo na najmanje 10 radnih dana plaćenog očinskog dopusta

Europski parlament je na svojoj plenarnoj sjednici održanoj 4. travnja u Bruxellesu usvojio nova pravila o očinskom dopustu i neprenosivom roditeljskom dopustu. Zakon je usvojen sa 490 glasova za, 82 protiv i 48 suzdržanih, a njime se postavljaju minimalni zahtjevi za sve države članice sa ciljem postizanja većeg broja zaposlenih žena i jačanja uloge oca u obitelji.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja