Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dr-franjo-tudman

Pobunjeni Srbi odbili posljednji mirovni prijedlog

Na političkom planu posljednji pokušaj mirnoga rješenja problema okupacije dijela hrvatskoga teritorija dogodio se 3. kolovoza 1995. u Genthodu kraj Ženeve, na sastanku predstavnika hrvatske vlasti i pobunjenih Srba iz Knina.

Kronologija događaja na današnji dan

8. lipnja 1990. predsjedništvo Socijalističke Republike Hrvatske na sjednici pod predsjedanjem predsjednika dr. Franje Tuđmana raspravljalo je o sustavu i metodi svoga rada, o osnovnim radnim zaduženjima članova te se dogovorilo o tome. Na sjednici se razgovaralo i o oružju Teritorijalne obrane, koje je 22. svibnja preneseno u skladišta JNA, pa je zaključeno da nadležni organi u republici neodgodivo poduzmu sve korake da bi se to oružje što hitnije vratilo u odgovarajuće osigurane prostore Teritorijalne obrane. Predsjedništvo je donijelo zaključak o osnivanju Gradskog štaba Teritorijalne obrane Zagreb, što je bio dio provođenja tekućih promjena u organiziranju Teritorijalne obrane.

Kronologija događaja na današnji dan

3. lipnja 1991. na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima predsjednik RH dr. Franjo Tuđman, uoči odlaska u Sarajevo na završni susret republičkih predsjednika, ponovio je neka od najvažnijih političkih stajališta Hrvatske u razrješavanju političke krize u zemlji. Osvrćući se na razgovore sa Slobodanom Miloševićem, Tuđman je naglasio - nisam sklapao nikakav sporazum o podjeli Bosne, ali smo razgovarali o svim pitanjima.

Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Drage čitateljice i čitatelji, ovim putem koristimo prigodu da u ime djelatnika i suradnika Hrvatske katoličke mreže (HKM), svim državljankama i državljanima Republike Hrvatske, odnosno svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i iseljeništvu, u Bosni i Hercegovini i drugdje u svijetu, te svim ljudima dobre volje kojima je Lijepa Naša u srcu, čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske.

Kronologija događaja na današnji dan

23. svibnja 1990. na sjednici Predsjedništva Socijalističke Republike Hrvatske, kojom je predsjedavao predsjednik Ivo Latin, razmatrano je pitanje povlačenja naoružanja Teritorijalne obrane u skladišta JNA. Konstantirano je da Predsjedništvo o tome nije bilo obaviješteno. Upozoreno je na nezakonitost i neustavnost postupka JNA. Predsjedništvo SRH tražilo je od Stipe Šuvara, potpredsjednika Predsjedništva SFRJ, da upozna Predsjedništvo SFRJ s reakcijama i ogorčenjem javnosti na takvo ponašanje armije.

Spomenik don Mihovilu Pavlinoviću

Na današnji dan, 22. svibnja 1994. godine, predsjednik Republike Hrvatske, dr. sc. Franjo Tuđman otkrio je u Podgori kod Makarske spomenik don Mihovilu Pavlinoviću.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja