Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dinamo

Nogometni klub Dinamo podržao "Obrok za obrok" kod fratara na Svetom Duhu

Nogometaši Dinama Josip Šutalo i Denis Štefulj u ime cijelog kluba i uprave nogometnog kluba Dinamo iskazali su podršku akciji "Obrok za obrok" koja se održava na prostoru Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 25.11. do 8.1.2022. Time je Dinamo pokazao brigu i osjećaj za potrebe naših ugroženih i siromašnih građana.

Trener Dinama Damir Krznar: "Svoju pripadnost Katoličkoj Crkvi i vjeru nikad nisam tajio"

Među boljim nogometnim trenerima današnjice samozatajni je Damir Krznar, pomoćnik glavnoga trenera Dinama, nogometnoga kluba koji je u Europskoj ligi ušao u četvrtinu finala. Iako je Krznar bio vrhunski nogometaš, bivši hrvatski nogometni reprezentativac među kolegama slovi kao onaj koji se svojom skromnošću nikad nije izdizao iznad prosječnih ljudi. Igrao je na katoličkim i župnim malonogometnim turnirima pa tako i u zagrebačkoj župi Remete, na turniru kojemu je uz župu Uznesenja Marijina suorganizator bio i Glas Koncila čiji tekst donosimo u nastavku.

POKOPAN CICO KRANJČAR “Petar Pan našeg nogometa, vječni dječak s čijeg lica osmijeh nije silazio”

Napustio nas je Zlatko Kranjčar, simbol i ikona Dinama i Zagreba. “Petar Pan našeg nogometa, vječni dječak s čijeg lica osmijeh nije silazio” - opisao ga je književnik, dramatičar i publicist Nino Škrabe koji je 2002. godine objavio njegovu biografiju. Mnogi će se složiti da je doista bio dobri dječak Dinama koji je taj isti duh, vedrinu i emociju zadržao i u svojoj kasnijoj trenerskoj karijeri.

Povijesni značaj neodigrane utakmice Dinamo – Crvena Zvezda

U napetom ozračju, samo tjedan dana nakon drugog kruga prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj na kojima je pobijedila Hrvatska demokratska zajednica, u Zagrebu se trebao odigrati derbi Dinamo – Crvena Zvezda. Tog 13. svibnja 1990. godine, u 33. kolu prve jugoslavenske nogometne lige, drugoplasirani Dinamo dočekao je prvoplasiranu momčad Crvene Zvezde.

Jeste li znali što znači ime stadiona na kojem Dinamo igra utakmicu protiv Benfice?

Stručni stožer i igrači Dinama nalaze se u Lisabonu, gdje "modre" u četvrtak očekuje uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Benfice. Dinamo je u prvom susretu slavio 1-0 golom Brune Petkovića u 38. minuti iz jedanaesterca. Stoga, u taboru hrvatskog prvaka s mnogo optimizma očekuju ogled na kojem se očekuje oko 2.000 navijača "modrih". Susret će se odigrati na Stadionu Luz.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja