Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dan-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dan-hrvatskih-branitelja

Biskup Rogić: Pronađimo iznova zajedništvo koje nas nosi za dobrobit budućih generacija, na čast podnesenim žrtvama

"Ako smo kroz prošle nevolje trpjeli i iz njih izišli, prevladali ih Božjom pomoću, snagom vjere i požrtvovnosti, zajedništvom koje je tako čudesno krasilo cijeli narod tih najtežih godina, zašto bi to danas nedostajalo? Pronađimo iznova zajedništvo koje nas nosi za dobrobit budućih generacija, na čast podnesenim žrtvama i Bogu na slavu i zahvalnost za tolike primljene darove", poručio je šibenski biskup Tomislav Rogić u propovijedi na misi slavljenoj u petak, 5. kolovoza, u Kninu u prigodi središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i blagdana Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, zaštitnice Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

U Kninu brojni zastupnici, gradonačelnici i političari

U Kninu je u petak budnicom ulicama grada počela svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 27. godišnjice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja, a u grad su stigli brojni gradonačelnici, saborski zastupnici i političari, donosi Hina.

O. ANTONIO MARIO ČIRKO Bog ne zaboravlja branitelje i privija ih u svoje srce

"Na današnji dan mnoge su parade, govori, ali u istome trenutku mnogi su branitelji zatvoreni u svojim sobama, mukama radi odbačenosti i nezainteresiranosti za njih. Ipak, ima i mnogih koji se itekako sjećaju njihove velike žrtve. Ali ono što je temeljno da ih Bog ne zaboravlja i da ih privija u svoje srce", poručio je remetski župnik o. Antonio Mario Čirko u objavi na društvenim mrežama.

Evo kako je tekla vojno-redarstvena operacija "Oluja"

Prije 27 godina vojno-redarstvenom operacijom „Oluja ’95.“ hrvatske postrojbe oslobodile su okupirani teritorij Hrvatske u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu te su omogućile i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini. Donosimo dijelove o operaciji „Oluja ’95.“ iz dokumenta „Kronologija Domovinskog rata (s osvrtom na pojedine događaje od 1945. do 1990.)“ koje je Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata objavio na svojoj mrežnoj stranici.

Na obljetnicu Oluje slobodan ulaz u Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj

U povodu obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ulaz u Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj će u srijedu 5. kolovoza biti slobodan za sve posjetitelje koji žele istražiti jedinstvenu muzejsku izložbu "Karlovac 1991. - 1995.“.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja