Budi dio naše mreže

Doznajte kada i gdje će se sve u Hrvatskoj održavati misna slavlja u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja.

/ HKM

Knin

Na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, 5. kolovoza 2022., na blagdan Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, misu će u 11.45 predslaviti šibenski biskup Tomislav Rogić. Pjevanje će predvoditi Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj i Policijska klapa Sveti Mihovil. Misu će iz crkve Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta prenositi HTV na Prvom programu, a prijenos će se moći pratiti i u programu Hrvatskoga katoličkog radija. Gospa Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta zaštitnica je Vojnog ordinarijata koji ove godine slavi 25. obljetnicu utemeljenja.

Marija Bistrica

Središnje misno slavlje za Zagrebačku nadbiskupiju povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja predslavit će zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u 11 sati.

Đakovo

Misa zahvalnica za domovinu i sve poginule i nestale hrvatske branitelje bit će slavljena u 9 sati u đakovačkoj katedrali sv. Petra.

Požega

Spomendan Posvete rimske bazilike sv. Marije Velike i ujedno Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježava se u Požegi. Toga dana će misu zahvalnicu za Domovinu, poginule i nestale hrvatske branitelje u požeškoj Katedrali u 9 sati predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Krk

Blagdan Gospe Snježne u Svetištu Majke Božje Goričke kod Baške na otoku Krku proslavlja se misom s početkom u 10 sati koju predvodi krčki biskup Ivica Petanjak. To je središnje slavlje i spomena Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Rijeka

Godišnje zahvalno slavlje Gospi Lurdskoj i Dan domovinske zahvalnosti bit će proslavljeni u kapeli Presvetog Srca Isusova u Rijeci, a misu u 18:30 predvodit će fra Mijo Šarčević, OFM Cap.

Karlovac

Misa za Karlovačku županiju obilježava se u Karlovcu gdje misu u crkvi Presvetog Srca Isusova u 9:30 predslavi župnik i karlovački dekan preč. Dražen Karačić, a prije toga u 9 sati je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na groblju Jamadol.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja