Budi dio naše mreže

"Na današnji dan mnoge su parade, govori, ali u istome trenutku mnogi su branitelji zatvoreni u svojim sobama, mukama radi odbačenosti i nezainteresiranosti za njih. Ipak, ima i mnogih koji se itekako sjećaju njihove velike žrtve. Ali ono što je temeljno da ih Bog ne zaboravlja i da ih privija u svoje srce", poručio je remetski župnik o. Antonio Mario Čirko u objavi na društvenim mrežama.

/ mp

RIJEČ ZA TEBE

Danas na spomendan Gospe snježne spominjemo se Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Povijest nam nije nikada bila laka. I danas je jako teško iako imamo svoju domovinu, ali se je nekako odbacio Bog. Odgovorni u društvu odbacujući Boga već godinama odbacuju i hrvatske branitelje koji su dali svoje živote, svoje zdravlje… Na današnji dan mnoge su parade, govori, ali u istome trenutku mnogi su branitelji zatvoreni u svojim sobama, mukama radi odbačenosti i nezainteresiranosti za njih. Ipak, ima i mnogih koji se itekako sjećaju njihove velike žrtve. Ali ono što je temeljno da ih Bog ne zaboravlja i da ih privija u svoje srce.

No, ipak kao da smo kao narod izbacili iz kolektivnog sjećanja onih 14. stoljeća kršćanstva u Hrvata. Sjećamo se svi Domovinskog rata kada smo bili jedno srce i jedna duša. Kušnje su bile velike, ali smo se utjecali Bogu. Svatko je dao svoj doprinos obrani domovine. Vojnici u rovovima, a većina ostalih s krunicom u rukama. Utjecali smo se Isusu i Mariji. Sjećate li se toga? Sjećamo li se 5. kolovoza 1995. kad je oslobođen Knin? Ja ga se itekako sjećam. Naime 4. srpnja 1995. krenuli smo karmelski bogoslovi iz Remeta zajedno s magistrom o. Jakovom Mamićem na hodočašće u Svetu Zemlju. Ponijeli smo u našim srcima našu domovinu. Dok smo boravili u Svetoj Zemlji slušali smo o masakrima koji su se događali u Srebrenici. Prijetilo je da padne i Bihać. Tada smo svi ustrajno molili. Na mjestima gdje je hodao Isus u Svetoj Zemlji, obilazeći vapili smo da Bog učini čudo. Znate Bog uvijek ostavlja znakove svoga uslišanja. Mi smo se 5. kolovoza vratili iz Svete Zemlje, baš na dan koji se obilježava kao naš dan Pobjede, baš na dan oslobođenja Knina. Tada smo prepoznali da Bog nikada ne napušta svoga naroda. Bog uvijek ostavlja svoju simboliku da je baš na ovaj povijesni događaj i marijanski blagdan. To nam je bio znak da je naša nebeska Majka oduvijek i zagovornica našega naroda. Stotine ljudi ovih dana pohodit će naše svetište i stotine njih će ponovno još više prepoznati Marijinu blizinu i zagovor ne samo za prošlost i sadašnjost, nego i za budućnost. Neka to bude poticaj naše duhovne obnove i ponovnog predanja Bogu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja