Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dakon

Heroj 11. rujna postao trajnim đakonom

Kada je Paul Carris 11. rujna spasio život nepoznatoj ženi iz sjevernog tornja Svjetskog trgovačkog centra, nije mogao slutiti što će mu se tek dogoditi.

Mons. Želimir Puljić u Solinu zaredio bogoslova i šest đakona

Bogoslov Robert Pudar zaređen je za đakona Splitsko-makarske nadbiskupije. Đakoni don Ivan Šesto, don Igor Goleš, don Ivan Mamić, don Renato Pudar i don Danijel Maršić zaređeni su za prezbitere Splitsko-makarske nadbiskupije; a đakon fra Marko Pudar je zaređen za prezbitera Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

FOTOREPORTAŽA Zaređeno devet novih đakona u Mariji Bistrici

Ovogodišnje redovito đakonsko ređenje u Zagrebačkoj nadbiskupiji održano je 3. listopada u Mariji Bistrici, a slavlje ređenja predvodio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić zaredivši devetoricu đakona. Ovogodišnji ređenici zaređeni su o 22. obljetnici pohoda sv. pape Ivana Pavla II. našoj domovini, kada je u Mariji Bistrici, u Crkvi na otvorenom 3. listopada 1998. godine, proglasio blaženim kardinala Alojzija Stepinca, a u koncelebraciji su bili pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu preč. Željko Faltak, župnici župa ređenika, redovnički poglavari te svećenici hodočasnici.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja