Budi dio naše mreže

Ključna riječ: cro-laudato-si

Pet godina od Papina poziva za brigu o zajedničkom domu - Gdje smo sada?

Hrvatsko katoličko sveučilište organizira online konferenciju 22. svibnja na temu enciklike pape Franje "Laudato si’ – O brizi za zajednički dom", u kojoj će se zajedno s međunarodnim stručnjacima promišljati o tome kako smo odgovorili na ovaj Papin hitan poziv o brizi za naš zajednički dom.

Projekt Caritasa Crne Gore za mjesec štednje energije u kućanstvu: "Zimi u svome domu ne nosite samo kratke rukave"

"Sat ili dva prije odlaska na spavanje smanjite grijanje prostorija u kojima boravite; prozore s južne strane vašega doma ne zaklanjajte; ne stavljajte zavjese ili namještaj preko radijatora" - neke su od uputa kojima Caritas Crne gore u sklopu projekta Laudato si` želi potaknuti na očuvanje okoline, ali i pozvati ljude na "ekološko obraćenje" i "novi stil života".

Izbjegavanjem kupovine nedjeljom poštuje se čovjek i obitelj

Hrvatsko katoličko sveučilište, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež, potaknuti enciklikom pape Franje ''Laudato si'. O brizi za zajednički dom“, pozivaju sve na poštivanje svetosti nedjelje i na solidarnost s onima koji na taj dan moraju raditi.

Trebamo brinuti o našem zajedničkom domu!

Papa Franjo u enciklici "Laudato si'“ poziva na brigu o našem zajedničkom domu, a članovi Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži odlučili su te smjernice provesti u djelo. Trenutno je u tijeku "Mjesec poštivanja nedjelje“, koji traje do 31. siječnja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja