Budi dio naše mreže

Hrvatsko katoličko sveučilište organizira online konferenciju 22. svibnja na temu enciklike pape Franje "Laudato si’ – O brizi za zajednički dom", u kojoj će se zajedno s međunarodnim stručnjacima promišljati o tome kako smo odgovorili na ovaj Papin hitan poziv o brizi za naš zajednički dom.

/ ps

Pet godina nakon izlaska enciklike pape Franje “Laudato si’ – O brizi za zajednički dom”, Hrvatsko katoličko sveučilište organizira online konferenciju u kojoj će se promišljati o tome kako smo odgovorili na ovaj hitan Papin poziv o brizi za zajednički dom.

Gdje smo sada?

Konferencija će se održati u petak, 22. svibnja putem platforme “Microsoft Teams”, s početkom u 9 sati, kada će sudionici moći pratiti predavanja raznih stručnjaka na međunarodnoj razini te se uključiti u rasprave o tome “Gdje smo sada?” te što nam je činiti u budućnosti.

Za sudjelovanje je potrebna prijava slanjem e-maila na adresu crolaudatosi@gmail.com te navesti ime i prezime, kao i instalirana platforma Microsoft Edge ili Microsoft Teams u desktop verziji. Budući da je broj mjesta ograničen, Hrvatsko katoličko sveučilište poziva sve zainteresirane da se što prije prijave, a slanjem e-maila sudionici prihvaćaju da se njihovi podatci (e-mail adresa te ime i prezime) koriste isključivo u svrhu sudjelovanja na konferenciji i niti u jednu drugu svrhu.

Papa Franjo je u enciklici na tragu svojih prethodnika istaknuo kako je briga za okoliš čvrsto povezana s brigom za sve ljude, ponajprije one siromašne i odbačene. Zbog toga njegov govor o zaštiti okoliša, uokviren u sintagmu “cjelovita ekologija”, podrazumijeva pristup socio-okolišnoj krizi koji istovremeno nastoji zaštiti prirodu i oblikovati ekonomiju koja neće iza sebe ostaviti nikoga te ponovno zadobivanje ljudskog dostojanstva onima čije je dostojanstvo narušeno: siromašnima, odbačenima i isključenima.

U svijetlu nedavne pandemije COVID-19, ističu kako i ona može biti prilika da se “cjelovita ekologija” ostvari u životu vjernika

Cilj znanstvene konferencije, poručuju, jest promišljati o onome što je do sad učinjeno i što nam je još činiti. U svijetlu nedavne pandemije COVID-19, ističu kako i ona može biti prilika da se “cjelovita ekologija” ostvari u životu vjernika, ali i svih onih kojima je stalo da vrate dostojanstvo siromasima i do brige za okoliš.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja