Budi dio naše mreže

"Sat ili dva prije odlaska na spavanje smanjite grijanje prostorija u kojima boravite; prozore s južne strane vašega doma ne zaklanjajte; ne stavljajte zavjese ili namještaj preko radijatora" - neke su od uputa kojima Caritas Crne gore u sklopu projekta Laudato si` želi potaknuti na očuvanje okoline, ali i pozvati ljude na "ekološko obraćenje" i "novi stil života".

/ bg

Glavni je cilj projekta upućivanje na važnost enciklike pape Franje Laudato si` i poticanje svećenika, redovnika, redovnica, laika i svih zainteresiranih osoba na sudjelovanje u projektom predviđenim aktivnostima. One su fokusirane na očuvanje okoline, a cjelokupnim projektom želi se promovirat neraskidiva veza između Boga, čovjeka i svijeta, kao i poštovanje ljudskog dostojanstva svake osobe. Papa Franjo u enciklici Laudato si` spaja dosadašnje učenje učiteljstva Katoličke Crkve pozivajući sve katolike, ali i sve ljude na „ekološko obraćanje“ i „novi stil života“. Prema planu projekta siječanj je posvećen poštovanju neradne nedjelje, veljača štednji energije za grijanje domaćinstava, ožujak izbjegavanju bacanja hrane, travanj štednji vode, svibanj štednji električne energije, a lipanj izbjegavanju upotrebe plastike.

Caritas Crne Gore na svojoj Facebook stranici objavio je upute za daljnje aktivnosti u sklopu provođenja projekta za veljaču:

Foto: Facebook Caritasa Crne gore

Realizacija novoga projekta Caritasa Crne Gore pod nazivom “Laudato si`- Sačuvajmo okolinu!” započela je u nedjelju 19. siječnja. Projekt će se realizirati do kraja kalendarske godine. Caritas Crne Gore se ovime priključio projektu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži iz Hrvatske pod nazivom CRO Laudato si`.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja