Budi dio naše mreže

Ključna riječ: budimo-mladi

MLADI VOLONTERI Volontiranjem dajete sebe, a stostruko primate!

Terezija Gložinić je 24-godišnjakinja koja je ljeta od 2015. do 2019. provela volontirajući u Domu za djevojčice "Ivan Pavao II." u afričkom Beninu. Ova studentica sestrinstva podijelila je svoja iskustva u emisiji HKR-a "Budimo mladi" te što bi poručila onima koji razmišljaju o odlasku na volontiranje!

Vlč. Odilon Singbo: "Gdje naizgled obiluje katastrofa, tamo ujedno još više obiluje Božja milost i blizina"

"Mislim da nas ovo vrijeme posebno poziva na ponovno otkrivanje ljepote Božje Riječi. Ponekad u žurbi, oko ovoga ili onoga, mislimo da imamo cijeli život i cijeli svijet pred sobom. No, ovo nas iskustvo vraća na temelje. Prvi i osnovni način kako pobijediti strah je primiti se Božje Riječi, pogotovo Evanđelja. Na posebna način možemo istaknuti Evanđelje po Luki u kojem je naglašena vrijednost i ljepota sadašnjega vremena", rekao je studentski kapelan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta vlč. Odilon Singbo u emisiji "Budimo mladi" Hrvatskoga katoličkog radija, uputivši mladima konkretne savjete koji im mogu pomoći u nošenju s neizvjesnostima ovoga vremena.

Mogu li internetske peticije mijenjati svijet?

Majci petoro djece prijeti zatvor jer je u Ujedinjenom Kraljevstvu rekla da postoje dva spola. Neradna nedjelja. Istanbulska konvencija. Sudbina Asije Bibi. Loša transparentnost registra pedofila u Hrvatskoj i priziv savjesti. Sve ove teme i brojne druge mogli ste susresti kroz peticije platforme "CitizenGO". Potpise im je do sada dalo oko 200 tisuća građana Hrvatske, a trenutno je milijun i pol ljudi iz cijeloga svijeta potpisalo peticiju protiv jedne televizijske kuće koja je svjesno ovog Božića odlučila ismijati kršćane. O tome je u emisiji HKR-a Budimo mladi, u ponedjeljak, 6. siječnja, govorila Ana Marija Marković, predstavnica CitizenGO tima za Hrvatsku.

Vlč. Begović roditeljima djeteta čija moždana opna mu je transplantirana 1. studenog '91.: "Od srca vam hvala! Vaše dijete živi!"

'Bio sam na koljenu kod majke, a sestra odmah uz majku kada je odjednom pala granata u dvorište (...) Shvatila je da sam ranjen tek kada joj je po rukama počela curiti siva tvar iz mozga. U to vrijeme su sve telefonske linije bile prekinute i nije bilo moguće pozvati ikakvu pomoć, pa je moj susjed trčao do bolnice kako bi hitna došla po nas', svjedočio je 18. studenoga u HKR-ovoj emisiji 'Budimo mladi' vlč. Ivan Begović koji je preživio zahvaljujući transplantaciji organa stradaloga djeteta čiji roditelji su pristankom na transplantaciju spasili njegov mladi život.

Tri "čuda" pape Franje u Panami

Panama je glavni grad države Paname, a nalazi se u istoimenoj općini i pokrajini. U gradu koji je političko i upravno središte države Paname stanovnici su tijekom Svjetskog dana mladih prepoznali tri "čuda" na kojima zahvaljuju svetom ocu Franji.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja