Budi dio naše mreže

Dojmovi nakon Susreta hrvatske katoličke mladeži 2022. bili su tema BUM-a, u ponedjeljak, 19. rujna u kojem su gostovali animatorica mladih iz Vrbovca i voditeljica virtualne molitvene zajednice Petra Tirić, animatorica iz katedrale i suradnica Ureda HBK za mlade Iva Vrabac te povjerenik za pastoral mladih vlč. Zoran Grgić. Urednik i voditelj emisije je Ante Novak.

/ md

Drugi dan nakon završetka SHKM 2022. u Bjelovaru  u HKR-ovoj emisiji Budimo mladi govorilo se o dojmovima sa susretima koji je protekao u radosti i veselju unatoč kišnom vremenu.

Na susretu je djelovalo 300 mladih volontera, a virtualna zajednica molitelja intenzivno je molila za ovaj susret mladih svo vrijeme prije početka kako bi se svatko od prisutnih duhovno nahranio, obnovio te kući ponio lijepe uspomene.

Bez molitve zajednice koja je sve potaknula na dobro,  sve potrebno za SHKM 2022. bilo bi mnogo teže organizirati, obaviti i napraviti. Bila je to prilika za podići molitvu na jednu višu razinu. “Primijetila sam da mi Bog i molitva nisu na prvom mjestu. Organizirani molitveni život preslikava se na sve što radim i mislim da je molitva bila jedan od ključnih dijelova pripreme svih koji su se bavili organizacijom susreta”, kazala je Tirić.

Ako smo usmjereni na Boga i njegovu svemoć, iako se možda na prvu čini da nam nešto ne ide, ništa nas zapravo ne može spriječiti da uspijemo.

Osvrčući se na himnu SHKM 2022. u Bjelovaru koji  se održao na hladni kišni dan istaknula je kako su srca mladih bila gore, odnosno iznad svih teškoća koje možda vidimo na prvu. “Ako smo usmjereni na Boga i njegovu svemoć, iako se možda na prvu čini da nam nešto ne ide, ništa nas zapravo ne može spriječiti da uspijemo”, istaknula je Tirić.

Kada su gore srca, kiša ne može pokvariti doživljaj, poručila je Vrabac kazavši kako se na mladima moglo primijetiti da su zaista uživali. “Ništa nam kiša ne može, naši mladi su doista uživali, to se vidjelo i dolaskom u središnji gradski park u kojem smo imali sajam redovničkih zvanja i sajam knjiga, a naša gošća bila je Eva Vukina”, naglasila je Vrabac.

Atmosfera je bila raspjevana, rasplesana i radosna, tako da svatko tko je sudjelovao na susretu te svi oni koji su radili na njegovoj realizaciji s ponosom mogu kazati kako im nije pao kamen sa srca, već su se njihova srca uzdignula gore prema Gospodinu u zajedništvu vjernika.

Obogatila sam se vidjevši te mlade kako su unatoč kiši bili vrlo otvoreni za program i međusobne susrete.

Đakovačko-osječka nadbiskupija susret je ocijenila desetkom kazavši kako im je to bilo jedno lijepo iskustvo unatoč kiši i ružnom vremenu. “Bilo je to jedno lijepo iskustvo. Ovo mi je bio drugi put da sudjelujem, ali prvi put kao redovnica. Obogatila sam se vidjevši te mlade kako su unatoč kiši bili vrlo otvoreni za program i međusobne susrete”, ističe sestra Marijela.

Cijelu emisiju možete poslušati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja