Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazeni-kardinal-alojzije-stepinac

Kako je "komunistička crvena Trešnjevka" dobila kapelu "Corpus Domini"?

„Blaženi Alojzije želio je da „Corpus Domini“ bude u gradskoj četvrti koju su tada bezbošci, komunisti nazivali crvena Trešnjevka te da će to biti budućnost ateističkoga centra za obnovu društva prema njihovoj zamisli. Blaženi Alojzije je pak želio da ona bude duhovni centar“, rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu rektor kapele "Corpus Domini" don Pavao Crnjac.

SLAVIMO STEPINČEVO Hrvatski blaženik živio je i umro u vjernosti rimskoj Crkvi

Hrvatski blaženik kardinal Alojzije Stepinac preminuo je 10. veljače 1960. godine. Kako bi ga se što prije proglasimo svetim, sve više se pronalazi dokaza o njegovoj ulozi u spašavanju progonjenih Židova, Srba, Cigana, Slovenaca, Poljaka, kao i Hrvata komunista dok ga se optužuje da je surađivao s vlastima Nezavisne Države Hrvatske. Zbog vjernosti rimskoj Crkvi preminuo je u nepravednom zatočeništvu u rodnom Krašiću.

Sjećanja mons. Mrzljaka na kardinala Stepinca

Varaždinski biskup Josip Mrzljak posvjedočio je o živom iskustvu odrastanja uz sveca, uz svoga 'vujca Lojzeka' za Hrvatski katolički radio. "Ovo čekanje proglašenja svetim nije neko čekanje, dosađujući se, nego čekanje da ga pokušamo što bolje upoznati i slijediti. Jer, mi njemu sada na nebu ne možemo nešto više dodati ili oduzeti – on je svet!"

Tko je Esther Gitman koja promiče istinu o hrvatskom blaženiku u svijetu?

Dr. sc. Esther Gitman povjesničarka je koja se bavi istraživanjem holokausta u razdoblju Nezavisne Države Hrvatske, a Židovka je koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama. U njezinom fokusu istraživanja je lik i djelo hrvatskog blaženika kardinala Alojzija Stepinca kojem zahvaljuje za svoj život.

Molitva devetnice u čast bl. Alojzija Stepinca - 9. dan

Zajedno molimo devetnicu u čast bl. Alojzija Stepinca, koja će završiti dan prije spomendana bl. Alojzija 10. veljače. Tijekom devetnice moli se Molitva u čast blaženoga Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, Litanije bl. Alojzija Stepinca i Molitva za proglašenje svetim.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja