Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazeni-kardinal-alojzije-stepinac

JESTE LI ZNALI? Zanimljivosti iz života bl. Alojzija Stepinca

Jeste li znali da je bl. Alojziju Stepincu drugo ime Viktor, da je bio veliki ljubitelj sporta, osobito kuglanja i nogometa, da je bio član franjevačkog trećeg reda i da je za vrijeme svoga nadbiskupovanja u kratkom roku u Zagrebu osnovao čak četrnaest župa?

Mons. Koren: Slovenski narod zahvaljuje hrvatskom blaženiku na pružanju doma njihovim svećenicima tijekom Drugog svjetskog rata

Sedmi Susret hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika održat će se pod geslom “Pošalji radnike u žetvu svoju“ u subotu, 19. listopada u Krašiću. Član Odbora za organizaciju Susreta hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika u Krašiću župnik zagrebačke župe u sv. Blažu mons. Zlatko Koren istaknuo je kako ovim susretom Slovenci žele pokazati zahvalnost za djelovanje kardinala Stepinca tijekom Drugog svjetskog rata koji je protjerane slovenske svećenike ugostio u Hrvatskoj te smjestio u raznim zagrebačkim župama.

Ususret 21. obljetnici Stepinčeve beatifikacije: Sjećanja mons. Mrzljaka na kardinala Stepinca

Varaždinski biskup Josip Mrzljak posvjedočio je o živom iskustvu odrastanja uz sveca, uz svoga 'vujca Lojzeka' za Hrvatski katolički radio. "Ovo čekanje proglašenja svetim nije neko čekanje, dosađujući se, nego čekanje da ga pokušamo što bolje upoznati i slijediti. Jer, mi njemu sada na nebu ne možemo nešto više dodati ili oduzeti – on je svet!"

Kako je "komunistička crvena Trešnjevka" dobila kapelu "Corpus Domini"?

„Blaženi Alojzije želio je da „Corpus Domini“ bude u gradskoj četvrti koju su tada bezbošci, komunisti nazivali crvena Trešnjevka te da će to biti budućnost ateističkoga centra za obnovu društva prema njihovoj zamisli. Blaženi Alojzije je pak želio da ona bude duhovni centar“, rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu rektor kapele "Corpus Domini" don Pavao Crnjac.

SLAVIMO STEPINČEVO Hrvatski blaženik živio je i umro u vjernosti rimskoj Crkvi

Hrvatski blaženik kardinal Alojzije Stepinac preminuo je 10. veljače 1960. godine. Kako bi ga se što prije proglasimo svetim, sve više se pronalazi dokaza o njegovoj ulozi u spašavanju progonjenih Židova, Srba, Cigana, Slovenaca, Poljaka, kao i Hrvata komunista dok ga se optužuje da je surađivao s vlastima Nezavisne Države Hrvatske. Zbog vjernosti rimskoj Crkvi preminuo je u nepravednom zatočeništvu u rodnom Krašiću.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja