Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blazeni-kardinal-alojzije-stepinac

Fr. Ivan Dominik Iličić: Bl. Alojzije Stepinac kao uzor muškaraca i svećenika

Fr. Ivan Dominik Iličić, svećenik, dominikanac i studentski kapelan u Rijeci, u videu za 2. konferenciju katoličkih muškaraca koja se održala u lipnju 2021., osvrnuo se na primjer bl. Alojzija Stepinca kao uzora laicima i svećenicima. Njegov primjer najbolje pokazuje kako svaki muškarac ima poslanje svjedoka i pastira.

Ura preminuća bl. Alojzija Stepinca

U emisiji "Pod križem" voditelja vlč. Nikole Jurkovića na uočnicu Stepinčeva sudjelovali su bogoslovi i studenti treće godine KBF-a, Ivan Iviček iz župe sv. Jane i Kristijan Kolonić iz župe Dobrog Pastira u Brestju.

Alojzije Stepinac – dobar pastir u zlu vremenu

Iz analize crkvenoga tiska toga vremena, a i djelovanja nadbiskupa Stepinca, lako je uvidjeti činjenicu da je odbacivanje komunizma u Katoličkoj Crkvi bilo jasno i dosljedno od samoga početka, kroz čitavo vrijeme rata (a i poslije njega), dok je otpor nacizmu i fašizmu imao svoju evoluciju i nije bio otpočetka tako jasan i nikad tako odlučan spram komunizma. To je sasvim razumljivo upravo zbog ponašanja komunista prema Crkvi svugdje gdje su se dočepali vlasti.

JESTE LI ZNALI? Zanimljivosti iz života bl. Alojzija Stepinca

Jeste li znali da je bl. Alojziju Stepincu drugo ime Viktor, da je bio veliki ljubitelj sporta, osobito kuglanja i nogometa, da je bio član franjevačkog trećeg reda i da je za vrijeme svoga nadbiskupovanja u kratkom roku u Zagrebu osnovao čak četrnaest župa?

Mons. Koren: Slovenski narod zahvaljuje hrvatskom blaženiku na pružanju doma njihovim svećenicima tijekom Drugog svjetskog rata

Sedmi Susret hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika održat će se pod geslom “Pošalji radnike u žetvu svoju“ u subotu, 19. listopada u Krašiću. Član Odbora za organizaciju Susreta hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika u Krašiću župnik zagrebačke župe u sv. Blažu mons. Zlatko Koren istaknuo je kako ovim susretom Slovenci žele pokazati zahvalnost za djelovanje kardinala Stepinca tijekom Drugog svjetskog rata koji je protjerane slovenske svećenike ugostio u Hrvatskoj te smjestio u raznim zagrebačkim župama.

Ususret 21. obljetnici Stepinčeve beatifikacije: Sjećanja mons. Mrzljaka na kardinala Stepinca

Varaždinski biskup Josip Mrzljak posvjedočio je o živom iskustvu odrastanja uz sveca, uz svoga 'vujca Lojzeka' za Hrvatski katolički radio. "Ovo čekanje proglašenja svetim nije neko čekanje, dosađujući se, nego čekanje da ga pokušamo što bolje upoznati i slijediti. Jer, mi njemu sada na nebu ne možemo nešto više dodati ili oduzeti – on je svet!"

Kako je "komunistička crvena Trešnjevka" dobila kapelu "Corpus Domini"?

„Blaženi Alojzije želio je da „Corpus Domini“ bude u gradskoj četvrti koju su tada bezbošci, komunisti nazivali crvena Trešnjevka te da će to biti budućnost ateističkoga centra za obnovu društva prema njihovoj zamisli. Blaženi Alojzije je pak želio da ona bude duhovni centar“, rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu rektor kapele "Corpus Domini" don Pavao Crnjac.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja