Budi dio naše mreže

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu poziva na čašćenje relikvija blaženog kardinala Alojzija Stepinca koje će se održati u subotu, 1. travnja, u manjoj bazilici sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu s početkom u 19 sati.

/ mp

Kako je podsjetio organizator ove inicijative predsjednik Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac Krešimir Miletić, ova je udruga 2020. godine, na 60. obljetnicu smrti blaženog Stepinca, pokrenula projekt “Upoznaj Stepinca”.

“U sklopu tog projekta razvili smo i mobilnu aplikaciju ‘Lojzek’ na kojoj korisnicima nudimo dnevna razmatranja, duhovne vježbe te besplatne edukacije namijenjene roditeljima i mladima koji se pripremaju za brak. Također, dostupni su i tekstovi koji su duhovna baština blaženog kardinala Alojzija Stepinca, odnosno njegove propovijedi, okružnice i pisma”, istaknuo je Miletić.

Prema Miletićevim riječima, susret u subotu kreće s misom koju će predslaviti duhovnik udruge fra Josip Petonjić, a potom će biti čašćenje relikvije blaženog Alojzija Stepinca uz molitvu, pjesmu i razmatranja.

“Tako će biti svake prve subote u narednom razdoblju, odnosno s početkom u 19 sati, i dalje u manjoj bazilici sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu biti organizirano čašćenje relikvije blaženog Alojzija Stepinca”,  poručio je Krešimir Miletić.

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac osnovana je 2002. godine s ciljem promicanja obiteljskih vrijednosti i poboljšanja kvalitete bračnog i obiteljskog života. Također, želja im je da šira javnost, a osobito mladi, otkriju ljepotu duhovne ostavštine i svjedočanstvo kršćanskog života blaženog Alojzija Stepinca.

Više o Udruzi doznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja