Budi dio naše mreže

Peto hodočašće djece Osnovne škole Jure Kaštelana od katedrale do Remeta Stepinčevim putem održano je u subotu. Ovaj je put odabran baš zato što većina učenika ove škole pripada Župi blaženoga Alojzija Stepinca na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici koja svoj župni god proslavlja upravo 3. listopada, u spomen na dan kada je sveti Ivan Pavao Drugi 1998. godine u Mariji Bistrici proglasio kardinala Alojzija Stepinca blaženim. Na ovogodišnjem petom hodočašću skupilo se gotovo 230 učenika i njihovih roditelja koji su se u 8 sati okupili kod svoje osnovne škole te su javnim prijevozom stigli do Trga bana Josipa Jelačića. 

/ mp/IKA

Potom su pješice došli do bogoslužnoga prostora na Kaptolu te su ondje dobili blagoslov za početak svoga hoda koji je započeo u 9 sati. Predvođeni vjeroučiteljicom Nadom Vlajčević i župnikom Antunom Vukmanićem u svom hodu zastali su kod crkve svetoga Ivana Krstitelja te su saznali kako je to jedna od prve četiri župe staroga grada Zagreba. 

Potom su krenuli dalje polako se uspinjući prema Gupčevoj zvijezdi. Zastali su kod Zavoda za javno zdravstvo i ondje izmolili kratku molitvu za sve bolesne, a osobito one koji su teško bolesni i umirući te za sve koji se za njih brinu. Prvu malo dužu stanku napravili su kod Mirogoja gdje su se pomolili za sve svoje pokojne i one koji počivaju na tome groblju. Konačna stanica bilo je hodočasničko mjesto i crkva Rođenja Blažene Djevice Marije gdje su mali hodočasnici pristigli nešto prije 11 sati. Ondje su ih dočekali oci karmelićani i lijepo primili u svoj bogoslužni prostor gdje je slavljena sveta misa na kojoj su učenici imali čitanja te predvodili pjevanje. 

Peto hodočašće djece u Remete Stepinčevim putem

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja