Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-antun-mahnic

Objavljena još jedna pjesma posvećena biskupu Antunu Mahniću

U emisiji "Sacro ritam" Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak, 22. listopada, predstavljena je još jedna pjesma posvećena krčkom biskupu Antunu Mahniću. Pjesmu je u emisiji najavio vlč. Saša Ilijić postulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjeg krčkog biskupa Antuna Mahnića.

Don Mihovil Kurkut: Biskup Mahnić ustrajno je služio Gospodinu i Crkvi bez obzira na prijetnje, prozivke i poteškoće

"Zaista fascinantna je figura ovoga vizionara koji je do kraja izgarao žarom pastoralne ljubavi za povjereno mu stado uporno nastojeći beskompromisno oduševljavati mlade za Krista. U tom zalaganju nije bio skučen, nimalo škrt ili ograničen trenutnim mogućnostima – Antun Mahnić je gledao dalje i neumorno tražio mlade kako bi ih poslao na studij, osigurao sredstva, nastavio ih pratiti ne samo materijalno nego i duhovno", dio je promišljanja salezijanca don Mihovila Kurkuta o Slugi Božjem biskupu Antunu Mahniću, čija se 100. obljetnica rođenja za nebo obilježava ove godine. Donosimo njegov tekst iz glasnika postulature sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića "Mahnićevo slovo".

Pogledajte predivnu video-razglednicu Krčke biskupije!

Video-razglednica Krčke biskupije na Veliki četvrtak predstavljena je u sklopu prijenosa uživo svete mise iz krčke katedrale. Gledajući predivne kadrove video-razglednice pod nazivom "Više svjetla!", u srcu se budi nostalgija za zajedništvom koje nam je trenutno onemogućeno, ali i zahvalnost i radost zbog ljepote koju nam je Gospodin darovao u svemu stvorenom.

Poslušajte "Put Križa sa slugom Božjim biskupom Antunom Mahnićem" u programu HKR-a

Audio izdanje molitvenika za pobožnost Križnog puta naslovljenog "Put Križa sa slugom Božjim biskupom Antunom Mahnićem", a koji je priredila Postulatura sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića, premijerno će se moći poslušati i moliti u programu Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu, 8. travnja, u 20 sati. Glazbu potpisuje autor Slavko Nedić, a tekst čitaju Tanja Maleš i Branimir Gubić.

Ususret Nedjelji Božje riječi - Misli Sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića o Riječi Božjoj (3/3)

Nakon što je papa Franjo u Vatikanu 30. rujna 2019. godine, na spomendan sv. Jeronima, objavio apostolsko pismo u obliku motu propria Aperuit illis te time odredio: „Treća nedjelja kroz godinu neka bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje Riječi“, evo nas u navedenoj Nedjelji Božje Riječi. Papina je želja da se treće nedjelje kroz godinu svečano slavi u cijeloj Crkvi, kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje Riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav.

Ususret Nedjelji Božje riječi - Misli Sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića o Riječi Božjoj (1/3)

Nakon što je papa Franjo u Vatikanu 30. rujna 2019. godine, na spomendan sv. Jeronima, objavio apostolsko pismo u obliku motu propria Aperuit illis te time odredio: „Treća nedjelja kroz godinu neka bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje Riječi“, evo nas pred spomenutu Nedjelju Božje Riječi. Papina je želja da se treće nedjelje kroz godinu svečano slavi u cijeloj Crkvi, kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje Riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja