Budi dio naše mreže

Video-razglednica Krčke biskupije na Veliki četvrtak predstavljena je u sklopu prijenosa uživo svete mise iz krčke katedrale. Gledajući predivne kadrove video-razglednice pod nazivom "Više svjetla!", u srcu se budi nostalgija za zajedništvom koje nam je trenutno onemogućeno, ali i zahvalnost i radost zbog ljepote koju nam je Gospodin darovao u svemu stvorenom.

/ dt

Ovaj nam video uradak pokazuje ljepotu identiteta jednog kraja koji se rađa i raste iz neprekidne višestoljetne komunikacije Boga i čovjeka.

Boga koji čovjeka pretječe u obilju darovanom mu ljepotom prirodnih datosti i pozivom na vjeru. I čovjeka koji na taj poziv odgovara pobožnošću koja prožimaju svaki djelić njegova života pa se očituju u bogatoj tradiciji, običajima, umjetničkim ostvarenjima i zajedništvu koje se ostvaruje u našim mjesnim i crkvenim zajednicama.

Možda i zbog toga, ovaj video, iako kratak, pobuđuje radost, odiše vedrinom, pruža nadu  i poziva na njegovanje onoga što ovaj kraj čini tako jedinstvenim i lijepim.

Nastala je u suradnji Video studija PilotoRab StreamTV-om i Krčke biskupije, a iz Krčke biskupije zahvaljuju za ustupljene materijale i sljedećim instituacijama i pojedincima: Hotelu Argentum – Vrbnik; Josipu Badurini; Nadiu Kralju; Studiu Piloto; TZ Baška; TZ Dobrinj; TZ Lopar; TZ Mali Lošinj; Biskupiji Krk.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja