Budi dio naše mreže

Ključna riječ: autizam

"Obiteljski četvrtak" o autizmu

Obiteljski četvrtak pod nazivom „Život s autizmom”, održan putem Zoom platforme, 23. veljače u organizaciji Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.”, i Povjerenstva za brak i obitelj osječkih dekanata, privukao je stotinjak zainteresiranih sudionika.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

U povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. travnja, u emisiji "Novi valovi dobrote" 30. ožujka gostovala je ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan. Urednica emisije bila je Katarina Varenica.

CRTANI FILM Float – priča o vezi između roditelja i djeteta i prihvaćanju bez obzira na sve

Crtani film Float započinje scenom gdje se otac igra vani sa svojim dječakom. U jednom trenutku dijete počne letjeti zrakom. U panici, otac utrči u kuću da se sakrije sa svojim djetetom, štiteći ga od pogleda i osuđivanja drugih. Drugom prigodom, među brojnim obiteljima i parkom prepunom ljudi, djetetova posebnost se otkriva i otac mora odlučiti kako će reagirati. U prvi mah, tata griješi...

"Hvala ti što jesi. Ti si stvoren iz ljubavi, ti si čista LJUBAV"

"Nemojte nas žaliti jer drugačije ne znači manje, nesposobnije, lošije ili manje vrijedno. Dapače! Mauro, hvala ti što - jesi. Stvoren u ljubavi i iz ljubavi, ti si čista LJUBAV." Donosimo prekrasno svjedočanstvo majke djeteta s autizmom povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Majka djeteta s autizmom: "Ne bih ga mijenjala nikad za nijedno dijete u redovnom razvoju"

Ovo je svjedočanstvo o uslišanosti molitve žene koja je žarko željela postati majkom. Ovo je ohrabrenje majkama koje, za ovaj vidljivi svijet, izgube dijete tijekom trudnoće. Daniela je pokazala kako i u tim trenucima poštuje život i hrabro se izdiže nad bol, koliko god te u tijelu i duši paralo. Ovo je podrška i izraz blizine majkama koje imaju dijete s teškoćama, jer djece s raznim potrebama sve je više. To su izvanredna majčinstva. Po neredovitim okolnostima u kojima žive i po potrebi, nuždi, kako su te majke pozvane sebe davati: požrtvovno, bez uzmicanja, "do daske"!

Majka djeteta s autizmom: Bila sam ljuta na Boga, no On me nježno zvao k sebi preko moga sina!

"Ono što sam dobila kroz tu dijagnozu, a to je prije svega drugačiji pogled na svijet, pogled izvan kalupa i okvira koje nameće društvo – neprocjenjivo je. Empatija, socijalna osjetljivost, radost u malim stvarima i pomacima, učenje i upoznavanje sebe kroz prednosti i mane – sve to doista jesu blagoslovi. Znati biti sretan i tužan, pokazati emocije, vidjeti sposobnosti, a ne teškoće. Nisam ni znala da imam razne darove dane od Gospodina dok nisam dobila dijete s autizmom. I to je sve – čisti blagoslov", istaknula je za Hrvatsku katoličku mrežu Suzana Rešetar, majka dječaka Ivana koji svijet i stvari oko sebe vidi, čuje i doživljava drugačije od nas.

Majka dječaka s autizmom: Samo on spoznaje u duetu s Njim taj njihov čudnovato zaigrani odnos!

"Meni je nedokučivo i zabranjeno zaviriti u taj djelić njihove intime i odnosa. Trebala bih to očigledno zaslužiti. I vrati mi se film s rečenicom: ‘Pa pusti dijete. Dovedi ga… Otpusti ga ovdje i ne boj se. Jer njemu će ovdje biti dobro’", svjedoči majka dječaka Ivana koji nas poziva da u odnosu s Gospodinom budemo kao djeca – jednostavni, maleni, spontani, razigrani i svoji.

Prihvatiti svoj križ kao blagoslov

Možda u ovom ludom svijetu u kojem živimo svi možemo vježbati prihvaćanje Božje volje i moliti se da izazove u svom životu vidimo kao blagoslov, a ne kao teret.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja