Budi dio naše mreže

"Meni je nedokučivo i zabranjeno zaviriti u taj djelić njihove intime i odnosa. Trebala bih to očigledno zaslužiti. I vrati mi se film s rečenicom: ‘Pa pusti dijete. Dovedi ga… Otpusti ga ovdje i ne boj se. Jer njemu će ovdje biti dobro’", svjedoči majka dječaka Ivana koji nas poziva da u odnosu s Gospodinom budemo kao djeca – jednostavni, maleni, spontani, razigrani i svoji.

/ hk

“Ispod Kišobrana” je stranica za sve koji žive ispod kišobrana autizma, piše urednica i majka Suzana Rešetar. Zvijezda vodilja joj je, kako kaže, njezin sin Ivano. “Ovo je stranica za sve koji žele upoznati što je spektar poremećaja iz autizma i kakav je to način života. Pisan je iz pera jedne mame. Bez dosadne patetike i lažne estetike”, ističe.

Piše kako bi podignula svijest, a time i prihvaćanje o poremećajima iz autističnoga spektra, načinu života i svemu onome što takav atipičan način života donosi. Crticu iz života svoga prekrasnog sina Ivana podijelila je s pratiteljima ovoga ljeta. Naime, dječak Ivano ima specifičan odnos s Gospodinom. Objavu prenosimo u cijelosti.

Dječak Ivano / Foto: Ispod Kišobrana/ Facebook

Na kraju sam popustila i dovela ga. Onako bijelog i čistog. Neokaljanog. Nema zamjerki, patvorenih laži, pakosti, zlobe, licemjernog kajanja, nema ljutnje. Od svega je otkinut. Koji srećković.

Samo on spoznaje u duetu s Njim taj njihov čudnovato zaigrani odnos. Pomalo djetinjasti. Ko’ dva dječarca koji krše sva pravila i uvrnuto uživaju u svojoj slobodi. Nekim svojim načinom, nekom svojom komunikacijom. Pun pjesme, plesa i sreće.

Nikakva slova, riječi i rečenice!

Meni nedokučivo i zabranjeno zaviriti u taj djelić njihove intime i odnosa. Trebala bih to očigledno zaslužiti. I vrati mi se film s rečenicom: ‘Pa pusti dijete. Dovedi ga… Otpusti ga ovdje i ne boj se. Jer njemu će ovdje biti dobro’.

Za ovo sam sigurna da želi, iako mi je toliko puno puta teško procijeniti što to on uistinu želi. Taj zrcalni sjaj i uživanje u nečemu što samo on svojim ticalima osjeća, samo bi osobno iskustvo moglo objasniti. Nikakva slova, riječi i rečenice. Samo onaj osjećaj mira i neke ispunjenosti u nutrini sebe. I neka ga ima.  Jer njemu je to harmonija, piše mama Suzana na stranici “Ispod Kišobrana”.

Budimo kao djeca – jednostavni, maleni, spontani, razigrani i svoji!

“Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko” (Mt 18, 3). Dječak Ivano podsjeća nas na ove Kristove riječi i poziva da u odnosu s Gospodinom budemo kao djeca – jednostavni, maleni, spontani, razigrani i svoji. Tada će nam Gospodin progovoriti u srcu na način da ga možemo razumjeti i imat ćemo prekrasan i dubok odnos s Njim, baš kao što to ima i dječak Ivano.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja