Budi dio naše mreže

Maria Teresa Baruffi koja živi na sjeveru Italije jedno popodne prošli tjedan primila je iznenađujući poziv. Pogledajte video u kojem je papa Franjo nazvao Mariu Teresu kako bi pričao s njenim sinom Andreom.

/ at

Andrea Baruffi 18-godišnji autistični mladić poslao je Papi pismo kako bi ga upozorio jer je papa Franjo pozvao prisutne na misi u Domu svete Marte da pruže znak mira jedni drugima, odnosno da si pruže ruke, piše Crux Now.

Prema riječima Pape, mladić mu je rekao: “Vi kažete Mir s tobom, ali to ne smijete govoriti jer se tijekom pandemije ne smijemo dodirivati.”

Tijekom telefonskog razgovora pape Franje i mladića, bili su prisutni i Andreini roditelji, a sve je snimio jedan od članova i objavio ga na internet. Papa Franjo je Andrei rekao da mu je drago što mu je napisao pismo te mu je obećao poslati bijelu kapicu koju Papa nosi, a koju je Andrea u pismu zatražio.

Nakon što mu je mladić putem telefona poslao poljubac, Papa mu je objasnio kako tijekom mise u Domu svete Marte “ljudi pružaju jedni drugima znak mira, ali se ne dodiruju. Jedni drugima upute pozdrav naklonom glave. Tako da je to u redu.” Pojašnjenje je obradovalo Andreu, a njegova majka je Papi pojasnila da je njen sin vjerni pratitelj njegovih jutarnjih misa. “Svi naši svećenici ga poznaju jer je iznimno pobožan”, rekla je nazvavši ga “blagoslovom s neba”.

Franjo je spomenuo Andreu i njegovo pismo tijekom dnevne mise prošlog tjedna, prisjećajući se bratske opomene koju mu je mladić uputio dodajući kako su “pisma djece prekrasna zbog svoje konkretnosti”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja