Budi dio naše mreže

Crtani film Float započinje scenom gdje se otac igra vani sa svojim dječakom. U jednom trenutku dijete počne letjeti zrakom. U panici, otac utrči u kuću da se sakrije sa svojim djetetom, štiteći ga od pogleda i osuđivanja drugih. Drugom prigodom, među brojnim obiteljima i parkom prepunom ljudi, djetetova posebnost se otkriva i otac mora odlučiti kako će reagirati. U prvi mah, tata griješi...

/ dz

Crtani film Float započinje scenom gdje se otac igra vani sa svojim dječakom. U jednom trenutku dijete počne letjeti zrakom. U panici, otac utrči u kuću da se sakrije sa svojim djetetom, štiteći ga od pogleda i osuđivanja drugih, piše portal Dječja posla.

Autor Bobby Rubio je crtani film Float posvetio sinu kojem je dijagnosticiran autizam.

Nakon prihvaćanja da ima drukčije dijete, otac skupi hrabrosti i polazi u park sa svojim sinom, no skrivajući njegove posebnosti. Tako drži na uzici sina, a na leđima mu je ruksak napunjen kamenjima kako bi ga držao prizemljenog. U jednom trenutku, među brojnim obiteljima i parkom prepunom ljudi, djetetova posebnost se otkriva i otac mora odlučiti kako će reagirati.

“Zašto jednostavno ne možeš biti normalan”!, jedina je rečenica izgovorena u ovom kratkom filmu i kao da prelama svijet oko njih dvojice. Tate koji istoa trena shvaća kako teško griješi i sina koji je jedino želio biti samo – dijete!

Prva očeva reakcija bila je pogrešna i natopljena emocijama. On žurno grabi svog sina, vuče ga prema izlazu parka, ali sve jači plač i vika dovode ga do izjave koja će malenom srcu nanijeti bol. Zašto ne može biti normalan (jedini trenutak dijaloga u filmu). Dijete Alex se prizemlji i tužno navuče kapuljaču preko glave. Dok promatra ljude i njihovu reakciju, tata privuče sina i sjedne s njim na ljuljačku. Počinje se ljuljati naprijed-natrag, pojačavajući i u jednom trenutku lansira sina u zrak. Alex leti dok tata sretno trči oko njega…

Crtani film Float stvorio je američki animator Bobby Rubio, a posvetio ga je vlastitom sinu kojem je dijagnosticiran autizam. Rubio je izjavio da su mu trebale godine da ispriča priču svoje obitelji, ali da je na kraju osjećao potrebu da to podijeli. Float šalje poruku posebnog odnosa roditelj – dijete, poruku ljubavi i prihvaćanja djece kakva jesu.

Float/Screenshot

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja