Budi dio naše mreže

Što bolje dijete poznaje život sveca čije je ime dobio na krštenju, to će mu se bolje moći moliti i preporučiti u životu. Ne predstavljajte sveca djetetu kao "superheroja" jer i sveci su bili grešnici poput nas, doživljavali slične probleme, neuspjehe, prepreke i brige. No, usprkos svemu ili upravo zbog toga, neumorno su tražili Boga i pustili ga da djeluje u njihovim životima.

/ vž

Važno je naučiti svoju djecu kako razviti odnos povjerenja sa svojim nebeskim zaštitnikom, piše Christine Ponsard za Aleteiu. Svaki čovjek ima barem jednog, možda i više zaštitnika. Čak i ako dijete nema ime određenog sveca (o tome već možete razmišljati prilikom odabira imena), zasigurno možete pronaći sveca sa sličnim imenom ili sličnom životnom pričom.

Iako su svi sveci ujedinjeni istom gorljivom ljubavlju i žeđom za Bogom, nisu svi međusobno jednaki. Svatko ima svoju osobnost, svoje slabosti i vrline. Slično tome, put do svetosti nije jednak za sve: važno je djetetu istaknuti osobine koje svakog sveca čine jedinstvenim i nečim posebnim.

Predstavite djetetu njegovog posebnog prijatelja

Što bolje dijete poznaje život sveca čije je ime dobio na krštenju, to će mu se bolje moći moliti i preporučiti u životu. Ne predstavljajte sveca djetetu kao “superheroja” jer i sveci su bili grešnici poput nas, doživljavali slične probleme, neuspjehe, prepreke i brige. No, usprkos svemu ili upravo zbog toga, neumorno su tražili Boga i pustili ga da djeluje u njihovim životima.

Ako djeca poznaju različite svece, bit će im lakše moliti im se i razgovarati s njima sasvim prirodno kao s prijateljem koji im uvijek stoji uz bok i sluša ih. Mnoge obitelji navečer mole litanije svojih nebeskih zaštitnika. Ovo je sjajan način kako potaknuti djecu da što bolje upoznaju svog zaštitnika i shvate da zajedništvo svetaca zaista postoji. Uz to, djeca se vrlo brzo naviknu na radosni uzvik: “Moli za nas!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja