Budi dio naše mreže

Ključna riječ: aleteia

Trogodišnjakinja svako jutro grli svetohranište

Dok sam klečao pred Presvetim ponovno me je nešto zasmetalo. Čuo sam kako netko trčkara po kapelici. Nisam htio okretati glavu i pogledati otkud dolazi zvuk da opet ne izgubim koncentraciju... Nisam obraćao pažnju sve dok nisu počeli ići niz prolaz prema svetohraništu. Primijetio sam djevojčicu koja ispituje oca značenje slika na zidu kapelice. Predivno mi je bilo promatrati toga oca koji drži kćer u naručju i strpljivo joj ogovara na svako pitanje.

MARK WAHLBERG potiče katolike na korizmeni post

Zajedno s kolegama glumcima Jimom Caviezelom i Jonathanom Roumiejem, Wahlberga će se moći susresti u ulozi voditelja i sudionika četrdesetodnevnog korizmenog izazova američke aplikacije Hallow prayer.

Molitva u vrijeme duhovne suhoće

Dođi sada i nastani se u meni, Bože ljubavi. Dođi, Ti koji ispunjavaš cijelu zemlju svojim Duhom – smiri, razveseli i utješi svoga slugu. Daj mi svoj mir koji svijet ne može dati!

Šest lijepih načina kako reći: "Sretna Nova godina!"

Kako prenijeti osobnije i iskrenije želje? Povodom Nove godine, papa iznosi svoje dobre želje na što više jezika kako bi ih svi mogli primiti. Iako ne može zamijeniti osobni posjet, telefonski poziv ili pismo s nekoliko toplih riječi mogu ublažiti nečiju usamljenost, pogotovo kada je ovo jedan od rijetkih kontakata koji imamo s voljenima tijekom godine.

Treba li nam zaista još jedna Nova godina?

Što bismo mi Kristovi učenici trebali činiti s obzirom na kraj jedne i početak druge godine? Sjetite se stare šale: "Ako želite nasmijati Boga, recite mu svoje planove!" U toj izjavi ima grumen mudrosti, ali i nekoliko zrna otrova. Mudrost se krije u prepoznavanju da Božje znanje, dobrota i snaga beskrajno nadmašuju naše vlastite, a mi jednostavno nismo sposobni oblikovati svijet prema svojim spoznajama, nadahnućima i sklonostima.

Usredotočimo se na Boga tijekom cijelog dana uz savjet sv. Franje Saleškog

Suvremeni život vrlo je aktivan i lako je u svakodnevnim poslovima zaboraviti na Boga. Iako je dobro biti usredotočen na zadatak koji obavljamo, ne smijemo zaboraviti da nas, bez obzira što radili, prati Otac Nebeski. Ako Ga želimo pozvati da bude s nama u svakoj aktivnosti učinimo to na način sv. Franje Saleškog.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja