Budi dio naše mreže

Ključna riječ: aleteia

Treba li nam zaista još jedna Nova godina?

Što bismo mi Kristovi učenici trebali činiti s obzirom na kraj jedne i početak druge godine? Sjetite se stare šale: "Ako želite nasmijati Boga, recite mu svoje planove!" U toj izjavi ima grumen mudrosti, ali i nekoliko zrna otrova. Mudrost se krije u prepoznavanju da Božje znanje, dobrota i snaga beskrajno nadmašuju naše vlastite, a mi jednostavno nismo sposobni oblikovati svijet prema svojim spoznajama, nadahnućima i sklonostima.

Usredotočimo se na Boga tijekom cijelog dana uz savjet sv. Franje Saleškog

Suvremeni život vrlo je aktivan i lako je u svakodnevnim poslovima zaboraviti na Boga. Iako je dobro biti usredotočen na zadatak koji obavljamo, ne smijemo zaboraviti da nas, bez obzira što radili, prati Otac Nebeski. Ako Ga želimo pozvati da bude s nama u svakoj aktivnosti učinimo to na način sv. Franje Saleškog.

Citati iz Biblije koji će vam donijeti mir u ovim teškim vremenima

U vremenu neizvjesnosti, unutarnje napetosti, nervoze i straha, još uvijek trebamo Božju riječ. Ona je uvijek aktualna i može nam se obratiti u bilo kojem trenutku, bez obzira na poteškoće koje doživljavamo. Pročitajte najljepše biblijske misli koji govore o miru.

Svako dijete trebalo bi poznavati svog nebeskog zaštitnika

Što bolje dijete poznaje život sveca čije je ime dobio na krštenju, to će mu se bolje moći moliti i preporučiti u životu. Ne predstavljajte sveca djetetu kao "superheroja" jer i sveci su bili grešnici poput nas, doživljavali slične probleme, neuspjehe, prepreke i brige. No, usprkos svemu ili upravo zbog toga, neumorno su tražili Boga i pustili ga da djeluje u njihovim životima.

Kako kao (pre)zaposlena mama postaviti prioritete

Kako bismo lakše postavili druge prioritete u prvom planu nam trebaju biti samo tri stvari: 1. Gospodin od nas traži samo ono što taj dan možemo lako postići. 2. Vrijeme koje provodimo sa suprugom nije vrijeme ukradeno od naše djece. 3. Ako se želimo dati, moramo imati što dati.

Za čim najviše žale ljudi na smrtnoj postelji?

Žao mi je što nisam bio hrabar i odabrao život u kojem bih uistinu bio vjeran sebi, a ne onome što su drugi očekivali od mene, najčešće je žaljenje na kraju života. Žao mi je što si nisam priuštio da budem sretniji, što sam toliko radio, što nisam održavao kontakt s prijateljima...ne dopustimo da u smrtnom času žalimo, ostvarimo život kakav želimo živjeti. Budimo hrabriji!

Rečenica koju nikada ne biste smjeli izgovoriti svom mužu

Žena ne može ni zamisliti koliko je osjetljiv muškarac kad pogriješi. Tada mu je njena ljubav najpotrebnija. Ako mu u tom trenutku ne pruži potporu to će mu nanijeti jaku bol, iako on toga možda nije svjestan. Još ako mu pritom kaže...

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja