Budi dio naše mreže

Molitva je najmoćnije oruđe koje imamo kao Božje dijete. Vi i ja možda svim srcem vjerujemo u to, ali dok ne shvatimo njegovu važnost, nećemo se time poslužiti.

/ hjb

Zamislite na trenutak da pokušate čekićem srušiti drvo. Možda ste odlučili zid izmjeriti pilom? Ili da je pametno napraviti rupu u zidu ključem? Sve ovo zvuči apsurdno, zar ne? Zašto onda pokušavamo biti roditelji bez molitve? Molitva je najvažniji roditeljski alat u našoj kutiji s alatima!, podsjeća portal Faithgateway.

UM

Oče, daj mom djetetu čiste misli. Točnije, kako nas Tvoja riječ potiče u Poslanici Filipljanima 4, 8-9, “neka nastave razmišljati o tome što je istinito, časno, pravedno, čisto, ljupko, pohvalno, izvrsno i hvale dostojno!” Pomozi im da svakodnevno vježbaju te stvari kako bi bili u Tvome savršenom miru.

RIJEČI

Gospodine, toliko je patnje na ovom svijetu, a toliko toga počinje našim riječima! Ono što govorimo drugima ima moć dati život ili ubiti! Daj da moje dijete shvati vrijednost riječi ispunjenih nadom! Neka budu ljubazniji prema onima oko sebe, posebno prema onima koji su napušteni i zaboravljeni. Daj im riječi suosjećanja da razgovaraju s drugima. Neka znaju kakvu moć imaju te riječi! Trenutno nad svojim djetetom molim citat iz Knjige Izreka koji kaže: “Ima netko čije su oštre riječi poput udarca mačem, ali jezik mudrih donosi ozdravljenje.” Neka mudre riječi mog djeteta donose ozdravljenje. Zadrži njihove usne od izgovaranja ishitrenih i štetnih riječi prema drugima!

SRCE

Dragi Bože, molim da srce mog djeteta omekša prema Evanđelju. Ne spašava nitko osim Isusa! Svojom ljubavlju pozovi svoju djecu k sebi. Neka ih Tvoja ljubav privuče i danas! Neka imaju sućutno srce za izgubljene duše.  Ti ljubiš moje dijete čak i više od mene, i na tome Ti zahvaljujem!

UTROBA

Oče nebeski, daj mom djetetu pronicljiv duh! Neka u srcu zna je li nešto ispravno ili krivo. Mnoge stvari u ovom životu su dopuštene, ali nisu sve potrebne. Daj im sigurnost da budu čvrsti u svojim grupama vršnjaka. Neka budu vođe, a ne sljedbenici. Daj im tako istančan osjećaj o tome što će koristiti njihovom životu, a ne ometati ga! Molim te upravo to, baš sada, za svoje dijete!

STOPALA

Oče, neka noge moga djeteta donesu Tvoju istinu u svijet u kojemu žive. Neka njihove noge odu potrebitom, siročetu i zapostavljenom. Neka traže da daju, a ne primaju. Molim Te da im pokažeš blagoslov služenja drugima. Odmah Te molim da im daš misionarska srca u njihovoj zajednici! Pomozi im da znaju da nikada nisu premladi da ne bi mogli otići na različita mjesta i služiti Tebi! 1 Tim 4,12 kaže: “Neka vas nitko ne prezire u mladosti, nego vjernicima dajte primjer u govoru, ponašanju, ljubavi, vjeri i čistoći.” Upotrijebi danas moje dijete za Svoju slavu, a ne njihovu. Pomozi mi da budem spreman držati ih, ali opušteno, kakogod ih Ti odlučio voditi, čak i ako to jednoga dana bude u misijama. Tvoji su, Gospodine!

Moliti našega Nebeskog Oca za našu djecu zahtijeva disciplinu i predanost. Moramo trajno na oltar donositi vlastite nade i snove za svoju djecu. Zamolite Gospodina da nam objavi svoj plan za našu djecu.

Čak i kad ne znamo Njegovu točnu volju, ako se naša volja preda Božjoj, On će okrenuti naše vjerne molitve u njihovu korist. Ponekad će nam se učiniti da se naše molitve ne podudaraju s Božjim odgovorima, ali roditelj ne prestaje pratiti svoje dijete molitvom. Da barem i mi učinimo tako!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja