Budi dio naše mreže

Ključna riječ: odgoj

OBITELJ I MEDIJI Internet ne može biti dobar vodič za upoznavanje ljudske spolnosti

Nepregledan je broj znanstvenih studija koje utvrđuju štetnost internetske pornografije. No djeca i mladi u medijskom su prostoru i mimo stranica koje nude eksplicitne sadržaje izloženi brojnim sadržajima seksualnog karaktera, počevši od eksplicitnih glazbenih spotova, televizijskih reklama i filmova koji promiču golotinju sve do naoko bezopasnih aplikacija za razmjenu tekstualnih poruka.

Kako odgajati djecu u vjeri?

Što nas o odgoju u vjeri uči Terezija od Djeteta Isusa i osobito sveti odgojitelj don Bosco? Što učiniti ako se djeca, unatoč našim naporima, udalje od vjere? Odgovore pronađite u knjizi "Odgajati djecu u vjeri" u izdanju Salesiane. Ova je knjiga namijenjena svima onima koji žele djeci prenijeti najveći dar - dar vjere.

Fra Vinko Brković: Ako ne naučite djecu borbi, neće se boriti ni za Kraljevstvo nebesko!

"Dopustite djetetu da padne, dopustite mu da se ozljedi, ali pokažite mu da ste tu kako bi mu zacijelili rane. Naučit će tako da je dopušteno pasti, ali da nakon toga mora ustati i krenuti prema cilju", poručuje fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, govoreći o važnosti igre u odgoju djece. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Otac utječe na razvoj samopoštovanja i zdrave slike koju stvaraju kćeri

I otac i majka daju model veze dviju odraslih osoba preko kojega njihovo dijete uči kako samostalno izgraditi takav odnos, a dobra obiteljska kohezija od velike je važnosti tijekom ranoga razvoja djeteta. Otac i majka imaju različite pristupe u brizi za svoje dijete te svatko na svoj jedinstven i osebujan način pridonose dobrobiti djeteta.

Ove roditeljske lekcije naučio sam na teži način

Moramo naučiti opraštati roditeljima - i sebi - i pomoći svojoj djeci da čine isto. "Imam devetero djece u dobi od 8 do 28 godina i u jedinstvenoj sam poziciji učiti na pogreškama koje sam počinio sa starijom djecom te ih pokušati ih ispraviti s mlađom djecom." 

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja