Budi dio naše mreže

Majčin dan, blagdan u čast majki i majčinstva obilježava se svake godine druge nedjelje u svibnju. Ove godine napišite svojim majkama personalizirane istinite poruke koje će ih oduševiti.

/ at

Koliko ste puta prošli pored pulta s čestitkama praznih ruku jer niste mogli naći onu sa savršenom porukom ili ste pak potrošili veliku svotu na čestitku koja tek približno prenosi ono što ste htjeli poručiti?

Portal Crosswalk poručuje da na ovogodišnji Majčin dan zaboravite na komercijalne čestitke i donosi 10 ideja za personalne čestitke koje će vaša majka obožavati.

Najvažnija stvar koju si me naučila

Priznale one to ili ne, majke žele znati koje nasljeđe prenose svojoj djeci. Poruka ne mora biti pretjerano detaljna, ali iskreno priznanje može učiniti čuda! Ako biste morali odrediti jednu stvar koju ste naučili od svoje majke, što bi to bilo? Napišete li takvo priznanje cijenit će ga zauvijek.

Ovo te čini predivnom

Djeci u trećoj i četvrtoj godini vrlo je lako reći stvari poput „mama, jako si lijepa.“ Kako odrastamo zaboravljamo podsjećati majke koliko su zaista predivne – iznutra i izvana. Opišite majci koje kvalitete ju razlikuju od svih ostali, zbog kojih se ističe. Dajte joj do znanja što je čini predivnom.

Činiš svijet boljim mjestom

Na koji način vaša majka doprinosi svijetu? Radilo se o jednostavnim stvarima poput dijeljenja kolača sa susjedima, ili pak nečem razrađenom poput misionarstva u inozemstvu, na koji god način to bilo recite joj da je svijet bolje mjesto jer je ona u njemu.

Ponosim se što sam poput tebe

Iako su mnogi od nas pokušali izbjeći pretvaranje u naše roditelje, ipak smo stekli vrlo vrijedne atribute upravo od njih. Možda je vaša majka na vas prenijela vrlinu suosjećanja. Možda vas je naučila da budete gostoljubivi. Koje god karakteristike stekli od majke, recite joj koliko ste počašćeni što dijelite te izvanredne kvalitete s njom.

Bog te zasigurno ovako vidi

Kada smo zaista zahvalni za svoje majke vidimo ih u svjetlu Božje ljubavi. Na Majčin dan recite majci kako je Bog vidi kao vrijednu, voljenu i nevjerojatnu ženu!

Volim sve što prenosiš na buduće generacije

Autorica članka navodi da kada pomisli na svoju majku, pomisli na njena nesebična djela i kako je prenijela tu karakteristiku na svoju djecu. Njena majka prva je ako nekome treba odnijeti obrok, dostaviti namirnice ili počistiti kuću. Što je vaša majka prenijela na vas i vašu djecu? Štogod to bilo, bit će počašćena čitajući o vrijednostima koje je prenijela na buduće generacije u čestitci napisanoj samo za nju.

Možemo li provesti više vremena zajedno?

Ovo jednostavno pitanje možda je najvažnija i najnježnija stvar koju možete pitati majku ovaj Majčin dan. Većina majka shvaća da, kako njihova djeca odrastaju, sve manje vremena provode zajedno. Trudeći se provoditi više vremena s majkom, poručujete joj koliko uživate biti s njom. Iako je to pitanje vrlo jednostavno, njoj to može značiti sve.

Na tvojoj sam strani

Majke su često vrlo samokritične i često razmišljaju o svemu što su krivo napravile ili žive sa žaljenjem. Dajući svojoj majci do znanja da ste na njenoj strani i da je prošlost iza vas, dat ćete joj ogroman dar milosti.

Divim se tvojoj snazi

Na koji način je vaša majka pokazala nevjerojatnu snagu kroz godine? Možda je prevladala ogromnu životnu prepreku ili veliku bolest. Izdvojite vrijeme da biste joj poručili kako se divite njenoj snazi. Osim toga, recite joj koliko je i vas to učinilo jačom osobom.

Tisuću puta: Volim te

Lako je potpisati čestitku s generičnom frazom poput „Puno te volim“, ali ove godine odlučite razmišljati izvan okvira. Budite kreativni! Nađite neku potpisnu poruku koja, ne samo da će iznenaditi vašu majku, već i ispuniti njeno srce radošću.

Gospodine, hvala Ti za naše majke ovaj Majčin dan. Dok im iskazujemo poštovanje našim riječima, pomozi im da osjećaju obilno blaženstvo. Vodi nas, Gospodine, da pišemo poruke koje čine razliku, poruke koje dolaze direktno iz Tvog srca u njihova. Hvala Ti na prilici što možemo ove godine reći svojim majkama koliko su posebne. U ime Isusovo, amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja