Budi dio naše mreže

U emisiji "Novi valovi dobrote" urednice Snježane Kirinić Grubić gostovala je Marija Stanešić, predsjednica Kluba studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta "Homo volans", u utorak 24. studenog.

/ ps

Snježana Kirinić Grubić i Marija Stanešić

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta “Homo volans” pokrenuo je humanitarnu akciju “Hrvatski studenti za djecu Vukovara”. Akcija se provodi do 30. studenog te se prikupljaju donacije za djecu slabijeg socioekonomskog statusa u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru.

Ovo će biti druga godina od kada se akcija provodi, a Marija Stanešić, koja se klubu pridružila još na drugoj godini preddiplomskog studija poručila je kako su do ideje došli jer su htjeli obilježiti Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i humanitarnim djelovanjem.

“Puno smo tražili kome i kako donirati. No kada smo čuli da djeci u toj školi fali i za topli obrok, jednostavno se humanost u nama probudila da moramo pomoći najmanjima”, objasnila je Stanešić.

Ravnateljica OŠ Siniše Glavaševića, Slavica Mišić, u telefonskome je razgovoru izrazila zahvalnost klubu te je objasnila kako nažalost postoji velik broj učenika koji se nalaze u projektu besplatne užine zbog slabijeg socioekonomskog statusa. Međutim, neka se djeca ne mogu prijaviti u projekt zbog nedostatka dokumentacije, stoga je ova studentska akcija uvelike pripomogla.

OŠ Siniše Glavaševića, Vukovar

“Zaista nam je dobro došla akcija. Bilo je 15-ak učenika koji nisu imali potrebnu dokumentaciju te ih nismo mogli prijaviti na državni projekt besplatne užine, a ona su zaista bila u potrebi. Da nije bilo te akcije djeca bi ostala gledati druge kako jedu doručak”, poručila je ravnateljica.

Prošle je godine prikupljeno 9200 kn, što je pokrilo djeci užinu za cijelu školsku godinu, a u zahvalu su učenici poslali crteže vukovarskog vodotornja i vučedolske golubice. Stanešić je istaknula kako ni ove godine nisu htjeli propustiti priliku pomoći djeci, unatoč epidemiološkoj situaciji.

Crtež djece OŠ Siniše Glavaševića, Vukovar

“Odlučili smo prikupljati donacije tako da smo na sveučilištu napravili male škrabice u koju studenti mogu ubaciti svoj prilog. Sveučilište nam je također omogućilo da se uplaćuju donacije i na službeni žiro račun”, rekla je.

Predsjednica kluba je istaknula velikodušnost studenata koji su prošle godine bili ti koji su u najvećem djelu donirali za djecu, no da su se do sada uključili i mnogi drugi. Svi su dobrodošli, ističe, a informacije možete pronaći i na njihovim društvenim mrežama. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja