Budi dio naše mreže

Posebna priprema za Božić župljana župe sv. Jelene Križarice

"Ove godine na poseban način želimo moliti prije svega za naše obitelji i domovinu. Svaki dan naši prijatelji i obitelji vidjet će kako se motivirati, jedino moraju doći na misu zornicu", istaknuo je u emisiji "Na valovima dobrote" pastoralni suradnik župe sv. Jelene Križarice iz Zaboka, Darko Fiket.

/ fe

O pripremi za svetkovinu Božića, u emisiji “Na valovima dobrote” Hrvatskoga katoličkog radija, govorio je pastoralni suradnik župe sv. Jelene Križarice iz Zaboka, gospodin Darko Fiket. Župljani župe sv. Jelene Križarice ove će se godine u Došašću na misama zornicama moliti za blagoslov obitelji i Domovine.

“Na poseban način želimo moliti prije svega za naše obitelji i domovinu. Znamo u kakvoj se situaciji nalazi naša domovina i da se obitelji bore s raznim poteškoćama. Pripremili smo stoga sličice za sve one koji će dolaziti na mise zornice kako bi molili na posebne nakane, ali će moći čitati misli i poticaje kardinala Franje Kuharića čiju 100. obljetnicu rođenja slavimo ove godine. Svaki dan naši prijatelji i obitelji vidjet će kako se motivirati, jedino moraju doći na misu zornicu”, rekao je Fiket.

Poticajne misli i molitve / Foto: župa sv. Jelene Križarice Zabok /

Također, subotom u 18 sati u župnoj crkvi održavat će se molitveni susret za Crkvu, obitelji i domovinu te paljenje adventske svijeće. Uz molitvena i liturgijska slavlja, župljani župe Zabok pozvani su uključiti se i u karitativan rad konkretnim djelima milosrđa te i tako posvjedočiti svoju opredijeljenost za poruku “Mladoga Kralja”.

“Molitveni susreti se održavaju subotom navečer u 17 sati u župnoj crkvi. Osim onih koji dolaze na mise zornice, na susrete su pozvani i svi ostali – posebno prvopričesnici i krizmanici. Raduje me što su vjernici reagirali odlično tijekom ‘štih-probe’ s određenim mislima, koju smo organizirali prošle godine. Tako da znamo da će ove godine interes biti na razini i da ćemo zajedno moliti na nakane. Uz misli i nakane, svoj poticaj pruža i naš župnik koji posebno skrbi za svakog vjernika da se što bolje pripremi za Božić”, istaknuo je sugovornik emisije.

Prikladno, Caritas župe Zabok i ove će godine u suradnji s trgovinama na području župe provoditi akciju skupljanja hrane i potrepština za najpotrebnije. Kroz cijelo vrijeme Došašća, svi koji žele, moći kupiti određeni proizvod te ga ostaviti u za to predviđenim košarama u trgovinama.

“Sve ovo služi obnavljanju vjerskog iskustva, duhovnog iskustva i služi za primjer kršćaninu kako da živi svoju vjeru. Osobno se jako veselim jer me to ispunjava kao osobu na obiteljskom, poslovnom i duhovnom planu”, zaključio je Fiket.

A kako ćete se vi u svojoj župi tijekom došašća pripremati za svetkovinu Božića? Javite nam na adresu elektroničke pošte: info@hkm.hr.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja