Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozic

Primjer štovanja koji su nam dala Tri kralja

Čak i u našim vremenima kada se toliko zagovara abortus, mnogi još uvijek shvaćaju da rođenje novog djeteta zahtijeva nove radnje i prioritete u životu obitelji. Zamislite novo djelovanje koje zahtijeva rođenje djeteta čiji je jedini Otac vječni Bog. Zamislite novi način života koji rođenje malog Isusa zahtijeva od nas koji smo djeca Božja.

Budimo Svjetlo svijeta

Svjetlo Kristovo uvijek svijetli, osobito u najmračnijim trenucima. Isus obnavlja svjetlo u nama u svakoj euharistiji tako da naše ono nikada ne ugasne.

Jaslice i križ ukazuju na isto

Nije toliko Njegovo rođenje bacilo sjenu na Njegov život i tako dovelo do Njegove smrti; radije je da je Križ bio tu od početka, i bacao je svoju sjenu unazad na Njegovo rođenje.

Božić

Svetkovina rođenja Spasitelja Našega Isusa Krista.

BOŽIĆ U PJESMI 15 skladbi koje pjevamo u božićnom vremenu

Posebno obilježje i ugođaj življenja u božićnom vremenu, stvaraju upravo božićne pjesme. Mnoge od njih pjevaju se po crkvama već stoljećima, bilo kao prepjevi crkvenih himana, bilo kao uspavanke malom Isusu. Donosimo neke koje možete ovih dana pjevati na obiteljskim druženjima.

P. MIJO NIKIĆ Istinski vjernik vjeruje Bogu i proniče njegove putove

Čovjek je stvoren za vječnost, za život u punini. Razvodnjavanje misterija Božića događa se najviše zbog manjka prave vjere i zbog čovjekove želje da sve iskoristi kako bi što više uživao. Ne otkriva se dubinska poruka Božića, koja je veća i snažnija od svih naših ljudskih želja. Samo su neke teme o kojima je u časopisu Vijenac govorio p. Mijo Nikić.

Gdje je nestao Bog iz Božića?

O društvenom fenomenu, i kod nas prepoznatljivom, tzv. komercijalizaciji Božića piše Marko Taborsky, student poslijediplomskog studija biblijskih znanosti i arheologije na Fakultetu biblijskih znanosti i arheologije u Jeruzalemu.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja