Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozic

Kako nas božićna svjetla podsjećaju na Isusa?

Božić je oduvijek bio svetkovina svjetla, podsjećajući nas da je Isus Krist "svjetlost svijeta". Sam Isus kaže: "Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života." (Iv 8,12). U zapadnom svijetu božićna drvca i kuće osvjetljavaju se električnim svjetlima u najmračnijem dobu godine. Iako se ta tradicija komercijalizirala i njome se bave i kršćani i nekršćani, ona je utemeljena u kršćanskom shvaćanju tko je Isus.

Nosio sam Isusa onima koji trpe i boluju na COVID odjelu u Areni

"Pravi smisao Božića je Kristov dolazak među nas. Isus je Emanuel - Bog s nama. Ovo je bio jedan od mojih najdražih Božića jer sam imao priliku nositi Isusa onima koji trpe i boluju na COVID odjelu u Areni", napisao je na svojoj Facebook stranici don Damir Stojić.

Danas je Božić, dan kada je Bog odlučio ukloniti distance!

"Danas je dan kada je Bog odlučio ukloniti distance, uzeti ih na sebe, opteretiti se tvojom i mojom udaljenošću, tvojim i mojim lutanjima i krivim izborima i sve to kao s nekim čudnovatim ljepilom ljubavi ponovno vratiti sebi… vratiti tebe tamo gdje pripadaš… Dopusti danas da te to malo Dijete zagrli takvog kakav jesi…", poručuje fra Tomislav Šanko.

Božić u sarajevskom 'Egiptu'

'Živio mali Isus!' – tim usklikom brojna vjernička srca na Božić pozdravljaju novorođenoga Kralja, a među njima se posebno ističu sestre Služavke Maloga Isusa i djeca koja kod sestara pronalaze svoje utočište. Služiti djeci kako bi služile malome Isusu zadatak je koji je sestrama povjerio njihov utemeljitelj sluga Božji nadbiskup Josip Stadler. Od njegovih dana do danas sestre brinu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u kući koja se zove – Egipat. Posebno svečano proslavljaju Božić i čuvaju običaj koji je započeo sam nadbiskup Stadler.

Božić

Svetkovina rođenja Spasitelja Našega Isusa Krista.

Bog nas na Božić čeka raširenih ruku, a tko može odbiti poziv preslatkog malog djeteta?

Na blagdan Božića Bog se pojavljuje kao malo djetešce široko raširenih ručica. A tko može odbiti poziv preslatkog malog djeteta? Dok se pripremamo za Božić, preuzmimo inicijativu i velikodušno odgovorimo na Božju ljubav, otrčimo ususret Bogu i dopustimo Mu neka nas zagrli. Pastiri i sveti magi otišli su ususret Gospodinu - ne bismo li i mi trebali?

P. Mijo Nikić: Čovjek se najviše ostvaruje onda kada čini dobro

"Kršćanska radost je dubina duše koja je u miru s Bogom i koja je otvorena za istinske vrijednosti – ljubav, radost, mir Božji. Možemo izvana doživljavati nevolje, muke i tragedije, a da u dubini duše imamo mir i radost, znajući da Bog u svojim rukama ima našu sudbinu", istaknuo je u HKR-ovoj emisiji "Bolna točka" u ponedjeljak 21. prosinca isusovac Mijo Nikić, svećenik i psiholog.

Hoće li biti Božića ove godine?

Kakvo je to pitanje? Neki će pomisliti da je promašeno ili glupo. Nedavno, na televiziji gledam prilog o adventskom ugođaju u gradu u kojem jedna mlada djevojka kaže da Božića ove godine nema. Mislila je vjerojatno na ono izvanjsko slavljenje Božića u velikim gužvama, kupovanju, blještavilu i šušuru koji to prati. Ali, reći da Božića nema, da Boga nema? Što je za nju Božić? Ili, još bolje, tko je za nju Božić? Ona se to vjerojatno nikada nije zapitala.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja