Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozic

FRA VINKO BRKOVIĆ Ne kradimo sami sebi Božić

Pripremimo sebe za proslavu Božića tijekom adventa, pođimo na zornice, na ispovijed, pripremimo nutrinu da bude jednako blještava kao i vanjština naših proslava! Stoga ostavimo sve na svome mjestu i vremenu. Proslavimo svetkovinu Božića 25.12.

MONS. UZINIĆ Božić nam je postao lijepa i sladunjava marketinška božićna bajka, lišena otajstva i stvarnosti onog što je Božić u sebi samome

Mi ga sada otajstveno slavimo i liturgijski činimo prisutnim u svakom Božiću. Plodovi Božića međutim više ne ovise o Bogu. Bog je sve učinio što je trebalo i to milosno nastavlja činiti do kraja vremena za nas i sve ljude. Sada sve ovisi o nama, odnosno o tome jesmo li mi pristali na to da nam Božić postane i ostane lijepa i sladunjava božićna bajka ili smo se i o ovom Božiću potrudili da nam progovori „Riječ“ koja u početku „bijaše i bijaše u Boga i … bijaše Bog“ i koja u vremenu „tijelo postade i nastani se među nama.“ Poručio je riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić u prigodnoj misli promišljajući nad nedjeljnim evanđeljem na društvenim mrežama.

Don Antun Nižetić: Tko je ukrao Božić?

Primiti Ga ili ne primiti? - pitanje je sad! Slušati što mi On govori, ili zatvoriti uši? Priznati da nemam ljubavi i da mi treba Spasitelj ili ne priznati? Opravdavati se ili tražiti besplatno oproštenje? Tražiti ga pomoć, ili ne tražiti? Moliti ili ne moliti? Iskreno se ispovjediti ili proglasiti to zastarjelim?

Radost je odgovor na progonjenost zbog Isusa i njegove poruke!

Životna utrka za materijalnim bogatstvom, za novcem, ugledom, položajem, slavom, zemaljskim uspjehom i slično, ne donosi čovjeku trajnu radost. Trajnu radost, dakle, može osjetiti samo onaj koji ozbiljno i u potpunosti bude na strani Božjoj.

TOMISLAV IVANČIĆ Neka tvoja nutrina izgovara riječi: rodio si se među nama, Bože naš

"Ti ga voliš vidjeti kao svemoćnog Boga u sjaju i moći. To će on biti nakon Sudnjeg dana. Sada je samo čovjek koji moli da ga pustiš u tvoj svijet. Gledaj dobro taj lik. To dijete nije simbolika Boga. Samo takav je Bog i nema ga ovdje na zemlji drukčijeg. Samo Bogočovjek koji te voli i koji će mijenjati tvoju sudbinu onog časa kad ga pustiš da se rodi u tvome svijetu. Nemoj pobjeći u simboliku. On jest čovjek, on ima tijelo, on govori ljudskim jezikom. To je on, čovjek i Bog, Isus iz Nazareta", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Oče".

Viđenje blažene Anne Katharine Emmerich Isusova rođenja

"Bijaše zacijelo sat nakon porođaja kad Marija pozove svetog Josipa koji još uvijek bijaše u molitvi. Kad joj se približi, u pobožnosti, veselju i poniznosti baci se ničice, a Marija ga opet zamoli da pogleda sveti dar neba. Tad on uze Isusa na ruke… Potom ga (Marija) položi u jasle, što bijahu ispunjene rogozom i drugim mirisnim biljem, iznad kojih bijaše prostrt pokrivač, koji je visio sa strana", zapisala je blažena Anna Katharina Emmerich.

Sezonsko pomodarstvo i vješt marketing od Božića su načinili sladunjav blagdan, a on je zapravo poziv na borbu protiv grijeha

"Slavimo Isusovo rođenje, držimo se starih običaja, posjećujemo obitelj i ostajemo na tome. Ali ako želimo prodrijeti u otajstvo Božića, moramo si u sjećanje dozvati zašto se Isus rodio i što je to Bog došao tražiti ovdje na zemlji. Sigurno se i o ovoj temi može naširoko govoriti, no obično se navode četiri razloga zašto je Bog postao čovjekom", piše vlč. Tomislav Šagud.

Božić

Svetkovina rođenja Spasitelja Našega Isusa Krista.

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja