Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozic

Božić

Božić je izvor ljubavi i mira, radosti i ljepote, nade i povjerenja. Bog se rodio među nama kao maleno siromašno dijete, prepun ljubavi za nas.

Što rođenje malenog Djeteta znači za čovječanstvo uopće?

Na Badnjak iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Crkva je namjerno uvela misu polnoćku upravo iz razloga da bi pokazala tu stvarnost sudbonosnog prijelaza za čovječanstvo općenito, ali i za svakog čovjeka posebno, te da bismo svega toga postali svjesni."

Znate li kako je nastala jedna od najpoznatijih pjesama "Tiha noć"?

U predvečerje 24. prosinca 1818. godine otac Joseph Mohr, upravitelj crkve svetog Nikole u austrijskom mjestašcu Oberndorfu, hitio je u obližnje mjesto prijatelju glazbeniku Franzu Gruberu s molbom da uglazbi njegovu pjesmu koja bi se trebala izvesti iste noći na polnoćki u njihovoj crkvi. Nakon napornog putovanja kroz visok snijeg i prelijepu zvjezdanu noć, otac Mohr se kratko odmorio kod prijatelja. Odjednom se trgnuo, jer su kroza san do njega iz obližnje sobe dopirali zvuci s Gruberove gitare. Tog trenutka je rođena "Tiha noć".

Roditeljska božićna muka: Tko donosi darove?

Oca jedanaestero djece Sašu Petkovića HKR-ova emisija "Kava s Doricom" potaknula je da uputi pismo našoj Dorici i otkrije joj svoju muku koja se sastoji u tome kako se djeci govori da pišu pisma Djedu Mrazu ili Djedu Božićnjaku, a Isusa se zanemaruje. No ipak je optimističan i poručuje: "Čini mi se da je najvažnije što ja mogu dati svojoj djeci: prenijeti im vjeru. Vjeru u Isusa Krista - Sina Božjega koje je došao (i dolazi) dati im Život. A u ovom današnjem svijetu ne manjka protivnika vjere i načina na koje nam oni žele uzeti vjeru i nama i našoj djeci."

Naučite kako se čestita Božić diljem svijeta

Tijekom blagdana veselje se može širiti i čestitkom: "Sretan Božić!". Bez obzira živite li u kozmopolitskom gradu, imate li virtualne prijatelje iz različitih dijelova svijeta ili pak volite li jezike, doznajte kako na različitim jezicima možete širiti radost tijekom blagdana.

Bog za nama čezne i traži nas

Ususret Božiću, Kana donosi niz tekstova koji će čitatelja pratiti prema tom radosnom blagdanu. Duhovni poticaj uoči božićnog vremena donosi predsjednica udruge Depaul Hrvatska, hrvatskog ogranka međunarodne karitativne organizacije Depaul International i voditeljica Kuće utočišta, s. Veronika Mila Popić u kojem ističe: "Božić nas poziva na produbljenu svijest baš o takvoj realnosti Božjega svijeta, božićnog otajstva, božićne vjere: Božji smo ljubljeni, oni kojima se Stvoritelj svega svijeta bespridržajno dariva." Više saznajte u tekstu koji prenosimo u cijelosti.

''Najteže'' pitanje ovoga Božića

''Lego kockice nisu bitne. Tvoja je obitelj bitna. Ne legići, ne igračke – tvoja obitelj!'', odlučno je odgovorio jedan od dječaka iz kluba ''Metro Atlanta Boys & Girls'' na pitanje koje mu je postavilo ''UP TV''.

Rođena na Božić - nova knjiga Julijane Matanović

Nova knjiga Julijane Matanović "Rođena na Božić" predstavljena je u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu u petak, 13. prosinca. Knjiga nosi podnaslov "Priče za pod bor" i sadržava 13 priča o osobama koje su za Božić same. Čitateljima Hrvatske katoličke mreže donosimo naslovnu priču iz knjige.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja