Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozic

Božić u lipnju! Slavimo rođenje sv. Ivana Krstitelja

Rođenje sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja, u srednjovjekovno doba slavilo se uz određenu sugestivnost i ljepotu sličnu onoj kakva je prisutna tijekom božićne liturgije, a srednjovjekovni kršćani su taj dan nazivali „Božić u lipnju".

Poslušajte prelijepu izvedbu božićnih pjesama klape Težaci u Zadru

Klapa Težaci nastupila je na Festivalu božićne klapske pisme Zadar 2019., među pukom rado prihvaćena uspješna manifestacija Zadarske nadbiskupije čiji je organizator maestro Žan Morović, ravnatelj božićnoga klapskog festivala, regens chori zadarske katedrale Sv. Stošije, a koja je održana već osmu godinu u nedjelju 6. siječnja u crkvi Sv. Frane u Zadru.

ČILIPSKE JASLICE Sveta tri kralja već "prešla" Pelješki most

Kao i ranijih godina, u župi svetog Nikole u Čilipima povodom Božića, napravljene su velike jaslice na više od 20 metara četvornih. Ovogodišnja tema je Pelješki most, dugo očekivana investicija s kojom bi dubrovački kraj trajno bio povezan s ostalim dijelom Hrvatske.

Kako pobijediti postblagdansku depresiju?

Dani nakon Božića mogu biti veliko razočaranje. Nakon ukrašavanja drvca te pripreme božićnog ručka čini se da je osjećaj blagdana nestao (iako smo u božićnom vremenu).

Obitelji s novorođenčetom uprizorile žive jaslice

Župa sv. Marije Magdalene u Župi dubrovačkoj na poseban način priređuje žive jaslice za svoje vjernike, ali i za sve ostale koji žele doći i vidjeti. Oni, naime, nemaju samo jednu Svetu obitelj nego se za potrebe višednevnog uprizorenja jaslica uključi više mladih obitelji ove žive župne zajednice koje su u protekloj godini dobile dijete.

Kada završava božićno vrijeme?

Je li svetkovina Bogojavljenja (Sveta tri kralja) dan "rastanka" s Božićem i božićnim drvcem? Praksa pokazuje da mnogi uoči 6. siječnja završavaju s blagdanskim ugođajem. No, je li to ispravno? Kada završava božićno vrijeme u Katoličkoj Crkvi?

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja