Budi dio naše mreže

Započela 10. jubilarna sezona "Hrvatskog nadzemlja" s temom "Obraćenje"

"Hrvatsko nadzemlje" je u srijedu u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa otvorilo svoju jubilarnu desetu sezonu prvim susretom. Tema susreta bila je „Obraćenje“, a kao gost predavač sudjelovao je fra Ante Vučković. Mnogobrojna publika okupila se kako bi poslušala njegovo izlaganje i pogledala video s temom sukladnog program "Hrvatskog nadzemlja".

/ mp

Fra Ante Vučković je u svom predavanju istaknuo kako je obraćenje vezano uz način života koji je zarobljen, nesređen i kao takav put koji vodi u propast.

“Čovjek u svojoj životnoj iluziji ne vidi stvari kako zaista stoje, misli da sve zna najbolje. Obraćenjem se sve to mijenja, okretanjem/obraćanjem svjetlu otvaraju se oči. Obraćenje tako nije promjena stava, nego čitavog života. Obraćenje sve uključuje, dotiče nam život na svakom polju”, poručio je fra Ante.  

Na tribini “Hrvatskog nadzemlja” gostovao je fra Ante Vučković

Kroz svoje je izlaganje fra Ante uključio brojne primjere i priče iz života svetaca opisujući posebno puteve obraćenja svetog Pavla, svetog Augustina i svetog Franje Asiškog. Uz njih, pozornost je posvetio i svjedočanstvu čovjeka koji sebe naziva „Der Bibelraucher“ (pušač Biblije) ističući kroz njegov primjer kako nema čovjeka ni krivog puta kojeg Bog ne može promijeniti ako mu dopustimo.

“Obraćenje je vezano uz bljesak svijesti i promjenu srca koje prihvaća proces jer obraćenje jest proces, proces koji traje i nadopunjava se cijeli život. Obraćenje se tiče našeg svakodnevnog života, tu se vidi i testira njegova snaga i svi smo pozvani zamoliti Boga da nam pomogne svoje obraćenje dovesti do kraja.” 

Tribina “Hrvatskog nadzemlja”

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja za ovaj su susret uz već tradicionalni film „Zanimljivosti“ pripremili i dva prigodna skeča – „Obraćenje svetog Pavla“ i „Neobraćenu kariku“. 

Za glazbeni ugođaj večeri pobrinuo se VIS „Marijin glas“ iz župe Katuni-Kreševo.

Susret je završio molitvom i meditacijom.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 20. studenog na temu „Vjera i domoljublje“. 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja