Budi dio naše mreže

Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta "Homo volans" poziva na uključivanje u humanitarnu akciju "Hrvatski studenti za djecu Vukovara" koja započinje u ponedjeljak, 16. studenog, a traje do 30. studenoga 2020.

/ mp

Prikupljeni dobrovoljni prilozi bit će donirani za plaćanje toplih mliječnih obroka djeci slabijeg socio-ekonomskog statusa u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru.

Podatke o uplati za akciju pronađite OVDJE.

Vukovar – da se nikad ne zaboravi

Hrvatsko katoličko sveučilište također će Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježiti u utorak, 17. studenoga na Hrvatskom katoličkom sveučilištu misom i  prigodnim programom.

U podne će se u Sveučilišnoj kapeli misu za sve poginule branitelje i civilne žrtve Vukovara i Škabrnje predvoditi sveučilišni kapelan velečasni Odilon Singbo.

U 13 sati u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” održat će se prigodni program koji je pripremio Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta “Homo volans”.

Uslijedit će predavanje “Vukovarska bitka” koje će održati dr. sc. Ana Holjevac Turković iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Zbog epidemioloških mjera program u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” s početkom u 13 sati svi zainteresirani mogu pratiti na Youtube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Nakon programa studenti, okupljeni profesori i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta zapalit će pred ulazom u Sveučilište svijeće kao znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i nevine žrtve Vukovara i Škabrnje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja