Budi dio naše mreže

Misno slavlje za početak akademske godine predvodio je u srijedu, 25. listopada u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu studentski kapelan Robert Farkaš. Uz brojne studente na misi su nazočni bili rektor brodskog sveučilišta dr. Ivan Samardžić, dekani, prodekani te njihovi profesori, a slavlje je pjevanjem uveličao studenski zbor.

/ dp

Kapelan Farkaš u prigodnoj je homiliji istaknuo kako ni u jednom svjetskom ratu kao ni u revoluciji nema Boga te pojasnio što je to Isusova revolucija koja predstavlja borbu za čovjekovo dostojanstvo, pravo, blagostanje, sreću i mir.

“Na početku nove akademske godine pokušajte biti akademski spremni, pronaći u sebi prostore za poboljšanje, prostore gdje je u vašem životu potrebna revolucija. S kojim se sve stvarima u svome životu trebate obračunati zauvijek i iskorijeniti ih stalno iz svoga života, koje su to navike s kojima ste se lijepo suživjeli treba promijeniti”, potaknuo je okupljene studente i nastavnike kapelan Farkaš.

U našim životima, istaknuo je, postoji toliko prostora za revoluciju, počevši od toga da možemo učiti bolje, kvalitetnije polagati ispite, dovesti svoj rječnik u red, biti malo ljubazniji i srdačniji prema okolini, boriti se protiv oholosti, zavisti i ljubomore.

Postat ćete možda pametni, imati akademske titule, postići visoko radno mjesto, ali u sebi ćete biti prazni jer Isusova revolucija traži od tebe da budeš karakter.

“Sve su to prostori za jednu veliku revoluciju. Ako za to niste spremni, kao ljudi nećete sazrijevati, postat ćete možda pametni, imati akademske titule, postići visoko radno mjesto, ali u sebi ćete biti prazni jer Isusova revolucija traži od tebe da budeš karakter, traži poštenje, pravednost, dobrotu, ljubav, iskrenost, vjernost, odgovornost. To su vrijednosti koje nas izgrađuju kao ljude”, poručio je mladima kapelan Farkaš.

Pozvao je studente da se pridruže u molitvenim susretima koji će se kroz akademsku godinu u organizaciji Studentskoga katoličkog centra održavati svake srijede u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći.

Foto: Brankica Lukačević

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja