Budi dio naše mreže

Poruka don Gabrijela Jukića, misionara u Ugandi, za kraj školske godine glasi: Nemojte da vas zarobe televizija i telefon!

/ mdj

Svim učenicima u Hrvatskoj, koji danas završavaju sa školskim obavezama, posredstvom Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, stigla je poruka našeg misionara u Ugandi don Gabrijela Jukića koja glasi: „Školsko razdoblje je iza vas. Bilo je puno rada, truda, muke, odricanja, učenja… No odmor je sada pred vama. Nemojte zaboraviti koliko ste toga uložili tijekom školske godine“, poručio je don Gabrijel.

Djecu je pozvao da i dalje ostanu aktivna, da se ne posvećuju previše modernim tehnologijama te im dao i nekoliko prijedloga: „Nemojte da vas zarobe pametni telefoni i televizija. Budite u društvu prijatelja, idite redovito na svetu misu, uključite se i budite aktivni u crkvi, pjevajte, ministrirajte…“

Foto: Don Gabrijel Jukić

Uspoređujući uvjete u kojima odrastaju djeca u Ugandi, u kojoj don Gabrijel djeluje već šest godina, djeci u Hrvatskoj je poručio: „Sjetite se i naše afričke djece koja su gladna i bosa. Molite i za nas misionare i za tu djecu, da im Bog providi da i oni imaju dobar život. Sve to neka bude na slavu Božju; vaše malo odricanje i mali dar za Boga“, zaključuje don Gabrijel, pozdravljajući iz daleke Ugande sve u Hrvatskoj.

Don Gabrijel Jukić rođen je 1974. godine u Žepču (BIH). U Domovinskom ratu pet je godina bio pripadnik Hrvatske vojske. Po završetku studija, za svećenika je zaređen 2014. te nakon dvije godine službe u domovini odlazi kao misionar u Zambiju, a od 2018. je misionar u Ugandi.

Don Gabrijel Jukić / Foto: Misije.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja