Budi dio naše mreže

Vrijeme dok još nismo u braku je također vrijeme u kojemu upoznajemo i učimo ljubiti sebe onakve kakvi jesmo. Također je prilika za rad na sebi te usvajanje određenih navika koji će nam kasnije pomoći u obiteljskom pozivu.

/ ps

Ove navike su korisne bilo to da je vaš poziv na obiteljski ili posvećeni život. Ipak, Ascencion u ovih pet navika ističe kako one mogu biti korisne u vašem daljnjem obiteljskom životu, a vrijedi poraditi na njima dok još niste u braku.

3. Zavoljeti sebe 

Nemoj živjeti u budućnosti, već u sadašnjosti! Isprobaj i nauči nove stvari, upoznaj u čemu si dobar i radi na tome da zavoliš sebe, baš kakav jesi u ovome trenutku. Tvoja vrijednost ne proizlazi iz veze ili braka, a tvoj “pravi život” ne počinje u nekoj budućnosti. Pravi život se odvija sada i ovdje. Upoznaj i zavoli sebe kakav jesi upravo sada.

4. Vježbanje poniznosti

U obitelji nisi sam zadužen za sve. Morate zaboraviti na uvjerenje kako, ako odradite sve kako treba da će se stvari odviti upravo onako kako ste htjeli. Korisno je raditi na pravoj poniznosti prije braka i obitelji.

5. Ljubiti bez proračunatosti 

Ljudska je narav htjeti da stvari budu poštene i jednake za sve. No također je ljudsko primjećivati i brojati vlastite doprinose više nego tuđe. Učiti davati bez traženja nešto zauzvrat, ljubiti bez proračunatosti te velikodušnost pomoći će ti pronaći radost u tvom pozivu.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja