Budi dio naše mreže

Objavljene pripremne kateheze za SKHM Zagreb!

"Dragi mladi! Pred vama su kateheze za pripremne susrete u vašim zajednicama uoči 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži. Ponuđeno je deset kateheza u kojima se obrađuju teme koje proizlaze iz gesla Susreta: Što god vam rekne, učinite! (Iv 2,5). Svojom tematikom kateheze žele potaknuti mlade na zauzeto djelovanje i zauzimanje mladih u društvu, stoga vas potičemo da ohrabreni ovim pripremnim susretima pođete u svoje zajednice i tamo vodu pretvorite u vino. Ističemo da je sadržaj kateheza ponajprije pomoć u osmišljavanju susretâ i ostvarenju predloženih ciljeva, pa ga stoga možete prilagođavati svojim mogućnostima i potrebama. Želimo vam blagoslovljenu i plodonosnu pripremu za Susret hrvatske katoličke mladeži 9. i 10. svibnja. Vidimo se u Zagrebu!", poručili su iz Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

/ mp

Donosimo deset kateheza u kojima se obrađuju teme koje proizlaze iz gesla Susreta: Što god vam rekne, učinite! (Iv 2,5):

01 Svadba u Kani

02 Ženom neka se zove

03 Navještenje – Marijino DA!

04 Zahvalnost i poziv na svetost

05 Moja Kana Galilejska

06 Talenti i izgradnja zajednice

07 Maske su pale

08 Obraćenje i sakramenti

09 Društveni angažman vjernika u društvu, politici i medijima

10 Moja voda postala je vinom

Prvog dana Susreta, u subotu 9. svibnja, mladi će sudjelovati na katehezama po župama Zagrebačke nadbiskupije. Svečano euharistijsko slavlja će se kao središnji događaj Susreta hrvatske katoličke mladeži održati u nedjelju 10. svibnja 2020. godine na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ključne riječi:
SHKM Zagreb

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja