Budi dio naše mreže

Hrvatska katolička mreža od ponedjeljka 24. veljače donosi kratke nagovore na temu "Teologija tijela svetog pape Ivana Pavla II.". Kratke Youtube videe priprema fr. Ivan Dominik Iličić, dominikanac i studentski kapelan Riječke nadbiskupije.

/ Diana Tikvić

Teologija tijela svetog pape Ivana Pavla II. je učenje o tome kako Bog otkriva svoje otajstvo preko ljudskoga tijela. To je ujedno i naslov 133 kratkih nagovora na tu temu, od kojih je većinu, sveti papa Ivan Pavao II. darovao Crkvi i svijetu za vrijeme općih audijencija srijedom na trgu svetog Petra u Vatikanu od 1979.-1984. godine.

Kao studentski kapelan dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić izlagao je kateheze na tu temu srijedom u studentskom domu Ivan Goran Kovačić u Rijeci te uvidio koliko je to važna i aktualna tema u našemu vremenu kada je dostojanstvo ljudske osobe, spolnosti i obitelji napadnuto i izopačeno više nego ikada u povijesti, svjedoči u razgovoru za hrvatsku katoličku mrežu.

“Odlučio sam se prije nekoliko mjeseci tu važnu tematiku pripremiti u obliku kratkih videa kako bi ju mogli upoznati i studenti koji nisu mogli dolaziti na susrete srijedom u studentski dom. Na srcu mi je da to trebaju biti kratki videi jer sam primijetio da studenti nemaju vremena, a nekada ni koncentracije za pogledati dugačke videe”, ističe fr. Ivan Dominik.

Fr. Ivan Dominik je rekao da je prije nekoliko mjeseci započeo s objavljivanjem kratkih video kateheza s trajanjem oko 3 minute u prosjeku prije nekoliko mjeseci na YouTube kanalu Pobjeda svetih i Facebook stranici Studentski pastoral Riječke nadbiskupije: “Serijal od 133 kratke kateheze na temu teologija tijela svetog pape Ivana Pavla II., pripremit ću uz pomoć medijskog tima s kojim surađujem u studentskom pastoralu Riječke nadbiskupije. Započeli smo i s objavljivanjem kratkih videa u sklopu projekta Pobjeda svetih na istoimenom YouTube kanalu koji će također donositi kratke videe u nastavcima koji su povezani sa životom i djelom mnogih svetaca, blaženika i službenika Božjih.”

“Na srcu mi je mlade osposobiti za snimanje i montiranje duhovnih videa i za odgovorno služenje njima u svrhu reevangelizacije Crkve i evangelizacije svijeta koji se sve više vraća  poganstvu, ali je ipak otvoren za povratak Bogu i Crkvi što uvelike ovisi i o našoj autentičnosti kršćanskog života. Radostan sam i zahvalan Gospodinu koji mi je darovao mlade koji su voljni pomoći i sudjelovati u medijskom poslanju nove evangelizacije”, ističe Iličić.

Serijal videa na temu teologije tijela možete pratiti preko Hrvatske katoličke mreže i Facebook stranice Studentski pastoral Rijeka, a s vremenom i na televiziji Laudato. “Molimo zajedno za što uspješniju evangelizaciju preko medija i preporučimo se u molitveni zagovor svetog pape Ivana Pavla II. koji nam je ostavio ovaj veliki dar teologije tijela i koji je bio čovjek koji je razumio važnost i veliki potencijal novih medija, koje je znao odlično upotrijebiti u svrhu širenja radosne vijesti. Molim da se ostvari čežnja svetoga pape koju je prigodno i proročki izrekao o svjetskom danu medija 2002. godine: Iz galaksija slika i zvukova na zaslonima milijuna računala trebalo bi izroniti Kristovo lice i čuti se glas dobre vijesti o našem Otkupitelju“, naglasio je naš sugovornik.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja