Budi dio naše mreže

Eksperiment „Moli i radi“ u organizaciji Magisa održat će se od 19. do 21. svibnja, u Zadru, a namijenjen je djevojkama koje žele iskusiti život u zajedništvu sa sestrama benediktinkama prateći njihov dnevni raspored u kojem se izmjenjuju rad i molitva.

/ ab

U samom centru Zadra smješten je benediktinski samostan u kojem žive čuvarice zadarskog zlata i srebra.

Prošlog ljeta, u sklopu projekta Magis Europe 2022, šest je djevojaka sudjelovalo na eksperimentu Moli i radi. Djevojke iz Hrvatske, Slovačke, Njemačke, Poljske i Egipta tijekom tjedan dana živjele su sa sestrama – s njima su kuhale, čistile, uređivale vrt i izrađivale suvenire. Posjetile su i imanje u Smilčiću gdje su pomagale sestrama u radu, ali i uživale u prirodi.

„Najviše pamtim sreću sestara dok su nas podučavale kako izrađivati suvenire. Svaka od njih pokazala nam je svoju posebnu tehniku izrade suvenira koju su izučile (izrđivanje krunica i goblena, šivanje i dr.)“, rekla je jedna od sudionica prošlogodišnjeg eksperimenta.

Dani koje su provele u samostanu osvijestili su im kako su u svakodnevnom životu okružene bukom, obavezama i očekivanjima drugih. Stoga im je ovakav način života donio jednostavnost i želju za preslagivanjem prioriteta u životu.

„Bog je preko sestara promijenio način na koji ja gledam situacije i ljude. Pokazao mi je da cinizam, negativnost i jadikovanje mogu zamijeniti čistim i vedrim mislima te se ophoditi sa svojim bližnjima kako su se sestre ophodile prema nama – blago, ponizno i s ljubavlju“, posvjedočila je jedna od djevojaka.

Vrijedno je iskusiti da je Crkva obitelj, a benediktinke su spremne primiti te za svoj stol na dva puna dana poručuju iz Magisa.

Od tebe ne postoji nikakvo očekivanje da postaneš redovnica, svrha ovog suživota je upoznavanje života najstarije redovničke zajednice.

Jedini preduvjet za ovaj eksperiment je tvoja želja da se to dogodi.

Napomena

Eksperiment je namijenjen djevojkama od 18 do 30 godina, a zbog ograničenog kapaciteta, broj sudionica je ograničen.

Sudjelovanje na eksperimentu uključuje pripremu koju ćemo započeti tjedan dana uoči početka programa. Zadatke za pripremu dobit ćete nakon prijave.

Kotizacija iznosi €40, a prijaviti se možete putem sljedećeg google obrasca.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na mail duhovnost@magis-cro.com.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja