Budi dio naše mreže

Zadarski maturanti gimnazije Jurja Barakovića došli zahvaliti u Svetište sv. Šime zajedno sa svojim profesorima i ravnateljicom. Misno slavlje je predvodio dr. sc. don Damir Šehić, čuvar svetišta.

/ im

Kraj školske godine za maturante predstavlja osobito važan trenutak jer završava jedna lijepa etapa života i počinje vrijeme studiranja i veće samostalnosti i obveza. Već tradicionalno na kraju nastavnog djela školske godine kada započinje priprema za maturu zadarski maturanti predvođeni svojim vjeroučiteljem Slobodanom Šarićem dolaze proslaviti Misu zahvalnicu u Svetište sv. Šime. Ovo mjesto za mnoge predstavlja svakodnevnicu jer je ovaj svetac ujedno omiljen učenicima i studentima osobito u vrijeme ispita kada dolaze na kratko moliti zagovor i pomoć. Više od 150 učenika došlo je proslaviti sv. misu i zahvaliti na svemu primljenom u protekle četiri godine. 

Više od 150 učenika došlo je proslaviti sv. misu i zahvaliti na svemu primljenom u protekle četiri godine. 

Don Damir je na samom početku pozdravio učenike i zaželio im sretan nastavak puta školovanja koje je potrebno za duhovnu i tjelesnu izgradnju svake osobe. Potakao ih je da: „traže primjere koje će nasljedovati, jer samo pravi primjeri pomažu da naš pogled ostane bistar i da se radost nikada ne izgubi iz našeg srca.“ U svojoj propovijedi čuvar svetišta je naglasio kako relikvija sv. Šime i danas poručuje da je svetost poziv za sve i da nas ona obvezuje. Pred maturante je stavio lik bl. Carla Acutisa mladog svetca čije tijelo počiva u talijanskom Asizu. „Život bl. Carla, uskoro svetoga jer je priznato čudo ozdravljenja djevojčice Valerije, budi nas iz letargije i uspavanosti, ali nas tjera i iz vlastitih opterećenosti. Svetac, mladić, naš suvremenik poručuje nam da je biti svet IN. Svetost ne znači biti kamen ili plastičan, već znači biti dobar i plemenit prema svima koji nas okružuju. Bog nas nikada neće iznevjeriti“ poručio je dr. don Damir zadarskim maturantima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja