Budi dio naše mreže

Ključna riječ: maturanti

Misa zahvalnica maturanata Nadbiskupske klasične gimnazije

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu u utorak, 24. svibnja ove godine, maturanti generacije 2021./22. zahvalili su Gospodinu na srednjoškolskom obrazovnom hodu kojeg su kroz protekle četiri godine činili na zagrebačkoj Šalati gdje je smještena Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti.

Maturanti, nikad nemojte zaboraviti tko ste - djeca Božja!

Maturanti ovog se utorka vesele kraju srednjoškolskog obrazovanja, uskoro se pripremaju i za maturu, upis na fakultet ili potragu za poslom. No prije tog ulaska u "svijet odraslih", maturanti Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku zahvalili su za četiri godine u školskim klupama misnim slavljem koju je predvodio duhovnik škole don Marin Lučić. 

Od jeseni i Medicinski fakultet na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Ovo se samo čekalo jer dopusnicu je Hrvatsko katoličko sveučlište već duže vrijeme imalo, a najnovije su konačno i objavili: "Medicinski fakultet Hrvatskog katoličkog sveučilišta upisuje studente u akademsku godinu 2021./2022." Prvoizabrani dekan Dalibor Karlović budućim studentima poručuje da će upisom na HKS-ovu Medicinu, osim akademskog puta stjecanja stručnih kompetencija, dobiti zajednicu "na koju se uvijek možete osloniti, a koja njeguje pozitivno ozračje za napredovanje ne samo kao studenta već kao cjelovite osobe".

MATURANTI Umjesto bacanja brašna, skupili novčani dar za školovanje djece u Beninu

Povodom obilježavanja završetka nastave učenika završnih razreda srednjih škola, diljem Hrvatske organizira se proslava "norijade". I dok će neki bacati brašno, polijevati se vodom, gađati jajima uz budno oko zdravstvene službe, policije, vatrogasaca i ostalih, neki drugi završetak srednjoškolskog obrazovanja obilježavaju na drugačiji način - euharistijom.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja