Budi dio naše mreže

Razni su putovi i sredstva evangelizacije. U njih možemo ubrojiti i ona prijevozna - romobil. Naime, jednim takvim riječki studentski kapelan fr. Ivan Dominik Iličić obilazi ne samo studente, nego i potrebite. Sam svjedoči od kolike mu je pomoći ovo prijevozno sredstvo.

/ bg

„Bogu hvala i slava na svim dobrobitima koje tehnologija može donijeti. Električni romobil je vrlo ekonomičan i ekološki prihvatljiv i vrlo dobro mi služi i pomaže u svećeničkom poslanju. Zahvaljujući romobilu stignem susresti više studenata kao njihov kapelan i više potrebitih ljudi koji skupljaju boce po kontejnerima za smeće, kao i obići neke potrebite obitelji i beskućnike, ali i obavljati različite tekuće obveze. Romobil mi uvelike pomaže u ostvarivanju poticaja Pape Franje koji nas poziva da se ide u susret ljudima koji su na periferiji društva. Hvala svima koji pomažete potrebitima i koji pomažete nama da i mi možemo što više njima“, napisao je fr. Ivan na Facebooku.

Fr. Ivan Dominik Iličić / Foto: Marija Žagar

Ako možete i želite, pomozite uplatom na podračun za potrebite koji se nalazi na Facebook objavi riječkog studentskog kapelana:

Fr. Ivan je u objavi spomenuo da mu romobil dobro služi u svećeničkom poslanju jer stigne susresti više studenata. Proteklih tjedana ih susreće na blagoslovu.

„Jedan od ljepših aspekta službe studentskog kapelana, blagoslov studentskih stanova i razgovor sa studentima uz kavicu koju ti pripreme, ponekad i kolač ili nešto konkretno za zameziti“, pohvalio se fr. Ivan s nekoliko fotografija objavljenih na Facebook stranici „Studentski pastoral – Rijeka“.

Foto: Studentski pastoral – Rijeka

Foto: Studentski pastoral – Rijeka

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja