Budi dio naše mreže

“Sinko, sinko, dođi mi sutra i donesi knjigu iz koje ćeš imati ispit.” Student je otišao i donio knjigu za ispit. Otac Antić ga uputio pred Presveti Sakrament riječima: “Sinko, sinko, pođi pred Isusa u Presvetom Sakramentu, a ja ću se sada pomoliti za tebe i dođi mi.”

/ lm

Donosimo vam jedan primjer u kojem se pokazuje na koje je sve načine sluga Božji o. fra Ante Antić pomagao bližnjima. Naime, jednom je k njemu došao jedan student da se za njega uteče svojim molitvama jer je imao teški ispit na završetku fakulteta, donosi portal Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Otac Antić, koji je i takve pomagao rekao je: “Sinko, sinko, dođi mi sutra i donesi knjigu iz koje ćeš imati ispit.”

Student je otišao i donio knjigu za ispit. Otac Antić ga uputio pred Presveti Sakrament riječima: “Sinko, sinko, pođi pred Isusa u Presvetom Sakramentu, a ja ću se sada pomoliti za tebe i dođi mi.” Nakon nekoliko minuta molitve i klečanja pred Presvetim vratio se ocu Antiću koji je otvorio knjigu i kazao mu: “Sinko dragi, evo teme koju će te tvoj profesor ispitivati. Danas dobro nauči ovu temu i proći ćeš odlično na ispitu.”

Student, kako sam svjedoči, učio je samo to. Povjerovao je riječima o. Antića i naučio je temu gotovo napamet. Na ispit prije njega izišlo je više njegovih kolega, a profesor je ispitivao samo tu temu. Sve kolege padali su jedan za drugim na ispitu. Došao je red i na studenta koji se obratio ocu Antiću za pomoć; temu je toliko dobro svladao i odgovarao je gotovo savršeno tako da se i sam profesor divio i čudio te je pozvao studente u dvoranu i zamolio ih da sjednu a dotičnom studentu rekao: “Sada ti Ivo pokaži kako se odgovara i uči za ispit”.

Ivan je za najveću ocjenu odgovorio, a profesor dodao: “Gospodo, ovako se ispit sprema!” Tako je o. Antić znao pomagati studentima za ispit i nije ih učio lijenosti već da uče i mole.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja