Budi dio naše mreže

Djevičanstvo je posvećeni dragulj, neprocjenjiva ljepota i bogatstvo koje je Bog položio u svaku osobu, zapisala je utemeljiteljica uršulinki sveta Angela Merici. Ono je tako uzvišeni i divan dar da ga osoba istinski i potpuno može darovati samo JEDNOME – bilo u braku supružnici jedno drugome, bilo u posvećenom životu osobi Isusa Krista.

/ vbb
Dragocjenost dara djevičanstva isplati se čuvati ZA JEDNOGA… Tek tada on donosi neprocjenjivu sreću i istinsku dubinsku radost, prenosi Ursulinke.hr.
Sva odricanja koja proizlaze iz te želje da je sačuvamo za jednoga bit će neizrecivo nagrađena. Djevičansko srce, čisto srce sjaji nebeskom milinom – blaženi su oni koji su čista srca jer će Boga gledati, proglasio je Isus u govoru na gori (usp. Mt 5,8).

Dragi mladi, čuvajmo taj dar! Njegujmo ga i čistimo molitvom i sakramentima, napose slavljem mise i ispovijeđu. Nismo jednom čuli svjedočanstva onih koji su ga onako usput nekome darovali, u jednoj noći, ludoj i uzbudljivoj. Koliko im je žao zbog toga i što bi sve dali da ga vrate, ali jednom obezvrijeđen, makar i iz neke nazovi velike ljubavi, taj dragulj je razbijen i nema toga sredstva koje bi ga moglo ponovno sastaviti da zablista prvotnim sjajem. Naravno, put povratka je moguć, ali neke se pukotine nikada neće moći zacijeliti, i neki će putevi stoga, za tu osobu biti, po naravi stvari, jednostavno zatvoreni.

Dragulj djevičanstva će sjati samo ako ga darujemo jednoj osobi – muž ženi, žena mužu ili u posvećenom životu samome Kristu. Ljepota djevičanstva će se pojačavati što će se ona u ljubavi više darivati, bilo u braku, bilo u posvećenom životu. Tako će taj dragocjeni dar postati plodan i prerast će u odgovorno majčinstvo i očinstvo, a u posvećenom životu u duhovno majčinstvo i duhovno očinstvo.

Svojim silama ne možemo čuvati taj posvećeni dragulj, i Isus je to znao i zato nam je dao sebe za uzor. Tu je također i njegova Majka Marija. Tu su i toliki blaženici i sveci koji su nam ostavili svijetli trag… Tu su i mladi koji danas nastoje živjeti čistoću i rado daju svoje svjedočanstvo. Na ovim stranicama možete pogledati svjedočanstvo po nazivom »Ljubav bez žaljenja«. Također preporučamo i stranicu o bl. Chiari Luce Badano (1971. – 1990.) suvremena blaženica koja je u Kristu prepoznala svoga Zaručnika i preko bolesti je brzo ostvarila »svadbeno slavlje.«

A za sve one koji osjećaju da su pozvani živjeti u posvećenom životu i svoje djevičanstvo darovati samo Isusu Kristu, na poseban način svakodnevno molimo zagovor nebeske Majke i zazivamo Božji blagoslov. Bog vas blagoslovio!

Pogledajte potresno svjedočanstvo Gianne Jassen u kojem svjedoči kako je preživjela vlastiti pobačaj!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja