Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ursulinke

Sestre uršulinke u Varaždinu proslavile zlatni jubilej od osnutka Hrvatske provincije

Hrvatska provincija Uršulinki Rimske unije proslavila je 50. obljetnicu od svog osnutka koji se dogodio odvajanjem od Slovenske provincije 1972. godine. Euharistijsko slavlje u srijedu 23. lipnja predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš u uršulinskoj crkvi Rođenja Isusovoga u Varaždinu, javljaju iz Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Upoznajte sv. Angelu u 8 minuta

Uz kratki tekst, kojeg je 2014. g. napisala s. Bogoljuba Cifrek, a Antonio Tkalec uglazbio, osvježeno fotografijama te stripom iz života sv. Angele, upoznajte utemeljiteljicu sv. Angelu Merici čiji blagdan slavimo 27. siječnja.

Kako danas živjeti djevičanstvo?

Djevičanstvo je posvećeni dragulj, neprocjenjiva ljepota i bogatstvo koje je Bog položio u svaku osobu, zapisala je utemeljiteljica uršulinki sveta Angela Merici. Ono je tako uzvišeni i divan dar da ga osoba istinski i potpuno može darovati samo JEDNOME – bilo u braku supružnici jedno drugome, bilo u posvećenom životu osobi Isusa Krista.

Odakle pobožnost Gospi od Brze Pomoći?

Blagdan Gospe od Brze Pomoći ima prekrasnu povijest. Saznajte kako je došlo do čašćenja Gospe od Brze Pomoći i kako je pobožnost došla u Hrvatsku.

Uršulinke i sveta Marija od Utjelovljenja

Preko sv. Marije od Utjelovljenja uršulinske su misije izrasle u veliko stablo. Danas žive u otprilike 45 ogranaka, na svim kontinentima, u više od 70 zemalja svijeta. I hrvatske sestre Družbe svete Uršule dale su svoj velik doprinos dugogodišnjim misijskim djelovanjem u vidu obrazovanja, odgoja, ali najviše evangelizacije. Ona je srce svega djelovanja.

S. Ksenija Leko: Nekada našim uršulinkama bude žao zaključati svetište Gospe Brze pomoći

Završila sam teologiju, ali sve bih to danas stavila na stranu i uzela krunicu. Kad mi zapne, krunica je stvarno najmoćnije oružje, poručuje za HKM s. Ksenija Leko, provincijalka Hrvatske provincije uršulinki Rimske unije, povodom blagdana Gospe Brze pomoći. U Slavonskom Brodu se slavi kao svetkovina u istoimenoj župi i svetištu. Tu su uršulinke donijele ovu pobožnost i danas u svetištu služe.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja