Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mladi

FOTO Misa zaziva Duha Svetoga u varaždinskoj katedrali

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u nedjelju 11. listopada uvečer slavljena je sveta misa zaziva Duha Svetoga „Veni Sancte Spiritus“ uz početak nove, 2020./21., školske i akademske godine.

Vjeroučiteljica Ana Rücker: Na nama je pokušati mladima približiti Gospodina i biti mala karika na putu spasenja

Vjeroučitelji su na izvoru, u ogledu stvarnoga života, pogledu na duše mladih. Djeca su najsnažnije, najnježnije zrcalo stanja u obitelji. U djeci se vidi odraz roditelja, njihovih odnosa. Naša sugovornica je Ana Rücker, vjeroučiteljica u Zadarskoj nadbiskupiji. Za Hrvatsku katoličku mrežu progovorila je o odgoju djece i mladih, o vrednotama koje im kao vjeroučitelji nastoje prenijeti, o izazovima svijeta s kojima se u tom prenošenju nose i brojnim drugim, roditeljima i odgojiteljima, važnim stvarnostima.

LANAC DOBROTE RASTE "Svi smo povezani u zajedničkom projektu s jednim ciljem: nesebično pomaganje"

Osim sv. Stošije, sv. Donata, Kalelarge i Morskih orgulja, Zadar je poznat i po beskompromisnim volonterima koji već petu godinu zaredom nesebično daruju svoje vrijeme kako bi u sklopu volonterskog maratona "72 sata bez kompromisa" iskoristili svoje talente, znanja i vještine na dobrobit lokalne zajednice. Za Hrvatsku katoličku mrežu zadarske volontere predstavila je uime Organizacijskog tima "72 sata Zadar" Andrea Jerković.

Fra Mate Kolak: Deset savjeta da veze ne budu bezveze!

Brak je sakrament jer u njemu vidimo Gospodina Isusa Krista. On govori na usta supružnika. Mi smo slabi ljudi, ali Krist, koji se nikada ne mijenja, djeluje u sakramentu. On govori, jamči i pomaže. "Treba početi od Njega i graditi na Njemu, koji je stijena naše vjere i ljubavi", naglasio je fra Mate Kolak, govoreći o važnosti pripreme za brak.

VIDEO Otvorene prijave za najveći volonterski projekt u Hrvatskoj!

"Za mjesec dana, 15. listopada, kreće najveća volonterska avantura u Hrvatskoj! 14 gradova i jedna općina, tri tisuće mladih i više od 350 volonterskih akcija i sve to u samo 72 sata", poručuju iz projekta "72 sata bez kompromisa" te potiču mlade da se prijave i budu dio ove lijepe volonterske priče.

ODGOVOR NA PAPIN POZIV Pošaljite zagrljaj svojim starijima!

Na poziv pape Franje, vatikanski Dikasterij za laike, obitelj i život pokrenuo je kampanju "Svi stariji su vaši djedovi i bake", u kojem pozivaju mlade da svojim starijima pošalju zagrljaj putem telefona, videopoziva, fotografija ili uživo gdje je to moguće. Međunarodni dan bake i djedova obilježava se i 6. rujna, te je to posebna prilika za odaziv na ovaj Papin poziv!

Devetnica za blagdan sv. Dominika Savia, malog sveca velikog duha

Crkva 6. svibnja slavi blagdan sv. Dominika Savia, zaštitnika djece, ministranata, prvopričesnika, mladih, dječjih zborova te trudnica. Pripremite se za svetkovinu molitvom devetnice koja počinje u ponedjeljak, 27. travnja. U ovu devetnicu uključimo i sve naše školarce te posebno ovogodišnje maturante, poručuju iz Zaklade sveti Dominik Savio.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja