Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mladi

EHO KONFERENCIJA 2020. – „Abba, Oče!“

Mladi iz Doma molitve Zagreb pozivaju sve zainteresirane da se prijave za Eho konferenciju koja će se održati 11. i 12. siječnja 2020. u Kongresnom centru Forum u Green Goldu, Zagreb.

#ZornicaChallenge - Izazov prihvaćen, mladi diljem Hrvatske odlaze na zornicu

Ovim izazovom želi se povezati i potaknuti vjernike da svakodnevno odlaze na mise zornice te svjedočiti o radosti Kristova rođenja, a mladi su pozitivno i u velikom broju reagirali. Vjernici diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine odlaze na zornice i objavljuju na društvenim mrežama slike sa svojom zajednicom.

Dominikanke dostupne i online - Društvene mreže nezaobilazan su kanal komunikacije s mladima

Društvene mreže već su duže vrijeme nezaobilazan kanal komunikacije s mladima. Stoga su se sestre dominikanke Kongregacija svetih Anđela Čuvara u Hrvatskoj odlučile pridružiti zajednici na društvenim mrežama i na taj se način približiti mladima. O razlozima i ciljevima otvaranja profila na Facebooku i Instagramu za Hrvatsku katoličku mrežu govorila je s. Manes Puškarić.

Zašto si ti katolik?

Mladi YouTuber Jerome Montpetit odlučio je na svom kanalu pitati svoje kolege zašto su katolici? Jerome je naveo da je bilo nevjerojatno čuti njihove odgovore i vidjeti radost koju im donosi njihova vjera. Pročitajte neke od inspirativnih odgovora.

"Ne znam što li će biti s tim mladima kad odrastu, mi nismo bili takvi..."

Jesu li današnji mladi neodgovorni, lijeni i netolerantni ili pak imaju veliki potencijal izgraditi naše društvo na zdravim temeljima? Svoje promišljanje o današnjoj mladeži na društvenim je mrežama podijelio pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove. Objavu prenosimo u cijelosti.

FOTO Mladi na Cresu poručili: "Nitko nije toliko svet da bi ostao vani i nitko nije toliko grešan da ne bi mogao ući u crkvu"

Na drugom terminu Franjevačkog kampa na Cresu, mladi su povodom proslave blagdana Gospe od Anđela izveli evangelizacijski performans potaknuti riječima pape Franje kako Bog uvijek radosno prašta svaki grijeh. Uz predstavljanje grijeha koji nas udaljuju od Boga i uništavaju naše živote, dvojica mladića predstavljali su Isusa, koji uvijek prašta sve grijehe, i sv. Franju, koji je izmolio potpuni oprost.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja