Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mladi

SKAC: Jednostavno ljeto i Bog koji odmara

Program Modrave je nastao iz uviđanja potrebe za potpunim i sadržajnim ljetovanjem u prirodnom okruženju i dobrom društvu, kroz molitvu, rad i zabavu. Na vrlo jednostavan način, Modrave ostvaruju sve ono što jedan mladi čovjek želi od ljeta. To je spoj prirode i vjere; osama i mjesto susreta; zabava i meditacija; mjesto gdje se zaljubljuje u život.

HKR završio EU projekt "Novi valovi dobrote"

Projektom "Novi valovi dobrote" Hrvatski katolički radio sudjelovao je u društvenoj afirmaciji djece i mladih, žena, osoba s invaliditetom, manjina, nezaposlenih, siromašnih i obespravljenih te umirovljenika i starijih osoba te je kroz dvije godine provođenja projekta emitirao ukupno 400 radijskih emisija koje su dostupne i u audiovizualnom obliku na YouTube kanalu HKM-a i portalu hkm.hr.

Znate li kome je cijeli svoj život služio bl. Pier Giorgio Frassati?

Blaženi Pier Giorgio Frassati, preminuo je 4. srpnja 1925. od Poliomyelitisa, bolesti koja inače najčešće pogađa djecu mlađu od pet godina. Na njegovoj pogrebnoj povorci, koja je prolazila kroz središte grada, pojavilo se nekoliko tisuća ljudi kako bi mu iskazali svoje poštovanje. Nedugo nakon blaženikove smrti, siromasi grada Torina koji su dolazili u kontakt s Pier Giorgiom, potpisali su peticiju u kojoj traže od nadbiskupa Torina da započne proces kanonizacije. Proces je započeo 1932., a blaženim ga je 20. svibnja 1990. proglasio papa Ivan Pavao II.

ARGUMENTI Ljetna duhovna obnova za mlade

U Argumentima HKR-a govorilo se o duhovnoj ljetnoj ponudi za mlade, uz poseban naglasak na neke od najdugovječnijih projekata za mlade – Modrave, Kursiljo - Mali tečaj kršćanstva na otoku Krapnju i Animatorsko ljeto na Malom Lošinju. Gostovali su Marija Blažeković, voditeljica projekta Modrave, Petra Jelinčić iz Kursilja – Malog tečaja kršćanstva i vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Argumenti HKR-a o odrastanju pod pritiscima

Koja je uloga roditelja, sustava, društva i Crkve? Zašto je važno razgovarati o problemima? Kome se i gdje obratiti za pomoć? To su neka od pitanja na koja su odgovore davali gosti emisije Petra Gabriša, magistra pedagogije i specijalizantica psihoterapije, salezijanac don Mihovil Kurkut, član družbe koja se bavi odgojem mladih i Danijel Janečić, glavni trener Hrvačkog kluba Sesvete. Emisiju je uredila Dalija Mock.

Bolji način za upoznavanje

Izlasci su ponekad teški. Sastoje se od toga da se stalno izlažete, pokušavate shvatiti jeste li previše izbirljivi nakon nekoliko spojeva, niste sigurni napreduje li veza dobro i općenito možete osjetiti strah od obveze. Za navigaciju kroz proces upoznavanja, može biti od pomoći započeti s boljim razumijevanjem tih pitanja kroz optiku vjere.

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja