Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mladi

Vukovarski heroj Stipo Mlinarić poručio mladima: "Ne zavaravajte se, rođeni ste za velike stvari"

"Naša mladost stvorila je Hrvatsku uz pomoć ovih 7 vrijednosti. Tako i vi možete stvoriti nešto veliko. Ne zavaravajte se, rođeni ste za velike stvari. Uz ovih 7 vrijednosti možete mijenjati svijet. Samo trebate gajiti ove vrijednosti i za vas ne postoji granica. Vjerujte u sebe", napisao je na svojem Facebook profilu vukovarski heroj, pripadnika Turbo voda, zatočenik srpskih i jugoslavenskih koncentracijskih logora Stipe Mlinarić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

FOTO Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, upriličeno je u katedrali Sv. Jakova u petak 24. rujna. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, a među koncelebrantima bio je rektor Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić i biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec.

Ne živi uzalud! Važnost hrabre, vjerom ispunjene odluke

Nemam interesa posjedovati jahtu, voziti Ferrari ili kupiti kuću za odmor na luksuznom mjestu. Ali mislim da postoji istina u načelu poduzimanja vjerom ispunjenih, odvažnih i radikalnih čina, posebno kada se radi o tome da ih Bog koristi.

Naša brončana hrvačica Iva Gerić poručuje: Nemojte odustajati od snova jer se ostvaruju

Iva Gerić, hrvačica hrvačkog kluba Ludbreg i članica reprezentacije koja je sudjelovala na na juniorskom Prvenstvu Europe održanom u Dortmundu u Njemačkoj te osvojila brončanu medalju u kategoriji do 62 kg! "Ni ždrijeb nije bio nimalo lagan. Dogovorila sam se s trenerom da idemo iz borbe u borbu. Prve dvije sam borbe trebala pobijediti a dalje kako bude. Uspjeli smo", rekla je brončana hrvačica Iva Gerić za Hrvatsku katoličku mrežu.

Mediji - kreatori naše stvarnosti

U današnje vrijeme ne možemo govoriti o suradnji škole, roditelja i djece bez utjecaja medija kojima smo svi svjesno (ili nesvjesno) izloženi, a čija je dobronamjernost vrlo upitna. Djecu ne možemo u potpunosti očuvati od izazovnih utjecaja, ali ih možemo pripremiti na njih aktivnim, svjesnim i planskim odgojnim djelovanjem u obitelji. Odgovorni roditelji neće ostaviti svoje dijete bez ikakvog nadzora izloženo medijskim formama jer znaju da će ih djeca, kad odrastu, smatrati odgovornima za svoj odgoj.

Razlučivanje poziva nije utrka!

Nerijetko postoji pritisak na mlade da što prije otkriju je li osoba s kojom hodaju "ona prava". No, razlučivanje poziva nije utrka i svaka veza ima svoju vremensku crtu, piše na društvenim mrežama Emily Wilson - majka, autorica i predavačica koja diljem SAD-a drži predavanja i razgovara sa ženama raznih profila i životnih puteva o ženstvenosti i njihovom odnosu s Bogom.

Umreženi, a usamljeni - kako pomoći mladima s pitanjem samoće?

Osjećaj usamljenosti je normalna, ali bolna stvarnost. U istraživanju udruge Cigna 2020., podatci pokazuju kako 70 posto mladih redovito se bori s osjećajem usamljenosti i samoće. Ipak, postoje mnoge stvari koje roditelji, prijatelji i učitelji mogu poduzeti kako bi ih ohrabrili i potaknuli.

Djeca trebaju naučiti kritički promišljati

Kritično razmišljanje je bitna vještina u današnjem svijetu, ali nije uvijek lako podučavati ga. Kritičko razmišljanje je znati kako procijeniti i prepoznati informacije koje dobivamo. Odluke donosimo na temelju tih podataka i na temelju njihove procjene, pa moramo znati jasno razmišljati.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja