Budi dio naše mreže

Antonio Draganić dolazi iz Župe Sv. Vendelina opata u Jarmini, u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

/ hjb

Kako je rekao za HKM, za centralnog volontera se prijavio zbog čežnje da svoje talente i vrijeme podijeli na veću slavu Božju i radost i korist svim mladima.

“Kao i svi volonteri, prije prijave prošao sam online trening, kako bih stekao znanje i pripremio se za sudjelovanje na Susretu. U Lisabon sam došao već 23. srpnja, na prvi susret volontera i završno školovanje. Izabran sam kao jedan od social media managera, odnosno zadužen sam za društvene mreže i za informiranje hrvatskih hodočasnika. Biti upravo sada u Lisabonu je blagoslov, jer smo smješteni u obiteljima ili u zajedničkom smještaju s prijateljima. Osjeća se i jedna radost i iščekivanje, jer se u svim portugalskim biskupijama trenutno održavaju različita pripremna događanja, a hodočasnici tek nakon toga trebaju stići u Lisabon.”

Lisabon je jedan miran grad, koji zapravo i ne zna – ma ne može ni pojmiti – da će uskoro u njemu biti deseci tisuća mladih hodočasnika s pjesmom, molitvom i plesom.

Svjetski dan mladih je jedinstvena i predivna prilika svjedočiti svoju vjeru i pripadnost hrvatskom narodu u zajedništvu svete Crkve katoličke. A mi volonteri ćemo se još više truditi kako bi sve bilo spremno te da na najbolji način ugostimo mlade i prenesemo sve što se događa na Susretu”, zaključio je Antonio.

Dio njegovoga rada kao volontera na SDM možete pronaći na Instagramu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja